Ministerul Sănătății a lansat, în consultare publică, un proiect de modificare a hotărârii de Guvern emise acum opt ani, referitoare la sancționarea încălcării normelor din domeniul sănătății publice. La numeroase capitole, autoritățile propun dublarea amenzilor.

 

Proiectul se referă, în principal, la sancționarea mai drastică a încălcării măsurilor igienico-sanitare și în normelor privind acordarea asistenței de urgență. Pentru persoanele fizice, amenzile pot ajunge până la 20.000 de lei, pentru lipsa autorizațiilor sau nerespectarea termenelor de conformare, de exemplu, în timp ce, pentru persoane fizice, ele pot ajunge până la 50.000 de lei, pentru astfel de abateri, dar și pentru nerespectarea dispoziţiilor legale în vigoare privind procedura de preluare şi internare a cazurilor de urgenţă, respectiv nerespectarea, de către conducerea unităţii sanitare, a condiţiilor minime privind organizarea şi dotarea UPU sau CPU.

Proiectul poate fi consultat pe pagina Ministerului Sănătății.

Propunerea, la care ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut referire încă de acum câteva luni, a stârnit nemulțumire în sistem. În replică, ministrul de resort a avut un comentariu extrem de dur. "Am publicat pe site-ul Ministerului Sănătății modificarea amenzilor pentru măsuri ingienico-sanitare, pentru depășirea timpilor de staționare în UPU. Vă spun foarte sincer, m-a amuzat reacția unora de după și mă gândeam, sper să nu mă citeze nimeni, eu cred că suntem un popor de infractori. În momentul în care se măresc amenzile, protestăm. Păi dacă eu n-am de gând să încalc legea, de ce să fiu supărat că cresc amenzile?”, a spus ministrul, acum câteva zile, în cadrul unei dezbateri pe teme de sănătate.

Joomla SEF URLs by Artio

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries