IJP Prahova a prezentat duminică bilanțul acțiunilor de verificare derulate în județ, în ultimele 24 de ore, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

 

550 de politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au verificat 730 de obiective/locații (societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate 1284 persoane și verificate 604 autovehicule (dintre acestea 342 mijloace de transport public în comun).

"În urma neregulilor constatate au fost aplicate 144 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 40.700 de lei, dintre care 106 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală,  iar 35 conform Legii nr. 61/1991. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus", a informat IJP Prahova.

"Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneți la riscuri. Suntem la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!" au mai transmis reprezentanții IJP Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio