Șeful DSP Prahova, dr. Bogdan Nica, a anunțat că vor fi demarate anchete la toate cele patru spitale de pe traseul parcurs de tânărul de 25 de ani, din Gura Vitioarei, care s-a stins din viață după o săptămână de chin.

 

Nica a declarat că un astfel de tratament este inacceptabil. "Vom ancheta tot traseul pe care pacientul a fost obligat să-l urmeze și motivele pentru care a fost plimbat dintr-o cameră de gardă în alta la toate cele patru spitale. Vă promit că, în funcție de rezultatul anchetei, vom lua cele mai dure măsuri permise de cadrul legal. Le reamintesc medicilor, printre care ma număr și eu, că avem de respectat nu doar protocoale, ci și un jurământ. Personal am fost impresionat de această dramă, transmit condoleanțe familiei și dacă au nevoie de orice sprijin le voi fi alături”, a declarat dr. Bogdan Nica, pentru observatorulph.ro.

Vă reamintim că prahoveanul de 25 de ani a fost plimbat, pe rând, pe la Spitalul Văleni, Spitalul Județean, Spitalul Municipal Câmpina, Spitalul CF Ploiești, cu hernie ombilicală, dar, timp de o săptămână, nimeni nu l-a operat. familia suspectând că medicii au ezitat pentru că se temeau ca pacientul să nu fie infectat cu Covid, întrucât revenise din Germania la începutul lunii martie.

La scurt timp după ce tânărul s-a stins din viață, au venit și rezultatele analizelor care au arătat că acesta nu avea noul coronavirus.

Chiar dacă l-ar fi avut, exact pentru asemenea cazuri, un ordin recent al Ministerului Sănătății desemnează, în fiecare județ, spitale suport pentru cei cu Covid-19. Aceste unități sanitare au fost alese pentru a trata pacienții infectați cu noul tip de coronavirus care suferă un episod acut de boală. În Prahova, spitalul suport pentru Covid-19 este Spitalul Municipal Câmpina, unde vor fi preluate aceste cazuri. Toți ceilalți pacienți, care nu sunt infectați cu noul coronavirus, trebuie direcționați spre celelalte unități sanitare din județ.

Sabin Ciurcă, de 25 de ani, tatăl unei fetițe de numai un an, s-a stins din viață ieri dimineață, la spitalul din Câmpina.

Joomla SEF URLs by Artio

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries