Este alertă, în Prahova, după ce un angajat al căminului de bătrâni de la Liliești a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Primarului orașului Băicoi, Marius Constantin, a dezvăluit că, în ciuda acestui fapt, colegii acestuia au fost trimiși acasă să aștepte rezultatele analizelor lor, iar testarea beneficiarilor din centru a început abia luni.

 

Edilul a dezvăluit, pe Facebook, faptul că angajatul testat pozitiv efectuase o tură continuă în centru, în perioada 11-25 aprilie, dar și că, deși testați, colegii acestuia au fost lăsați să plece acasă înainte de a afla rezultatele.

"Angajatul suspect care lucrează la Azilul de bătrâni Liliesti a ieşit pozitiv la primul test pentru Covid 19. El a lucrat în tura continuă din 11.04 până în 25.04 ,perioadă în care a fost făcut primul test. În data de 26.04.2020 a fost preluat de un echipaj de ambulanţa şi internat la Spitalul de Boli Infecţioase Movila. Este singurul angajat din cei testaţi care a ieşit pozitiv la primul test.

Azi 27.04.2020 au fost testaţi, pe lângă angajaţi, şi persoanele internate în acest centru.

Nu înţeleg de ce angajaţii testaţi nu au fost ţinuţi la locul de muncă până la aflarea rezultatelor testelor pentru Covid 19 şi suntem în situaţia în care un angajat al acestui centru, depistat pozitiv, a fost lăsat să plece acasă deşi testarea lui a fost pozitivă.

În oraşul Băicoi s-au depus eforturi pentru a proteja localitatea şi locuitorii acesteia de apariţia cazurilor de infestare cu Covid 19 şi ne trezim în faţa unei decizii inconştiente care expune cetăţenii oraşului Băicoi. Vă rog în continuare să respectaţi măsurile impuse de autorităţi şi să evitaţi deplasările inutile.

Să ne ajute Dumnezeu că rezultatul testului de miercuri să fie negativ", a detaliat primarul orașului Băicoi, Marius Constantin, pe pagina sa de Facebook.

La finalul săptămânii trecute, autoritățile din Prahova au decis ca toți angajații centrelor de acest fel să fie testate, măsura vizând atât unitățile DGASPC (cum este cea de la Băicoi), dar și pe cele private sau care sunt administrat de autoritățile locale.

 

Foto: copilprahova.ro

Joomla SEF URLs by Artio