Conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești a lansat un apel către asociațiile din Prahova, cerând sprijinul voluntarilor pentru a putea asigura comunicarea cu aparținătorii pacienților internați.

 

Managerul SJU Ploiești, dr. Bogdan Nica, mărturisește că modul în care se face, în prezent, comunicarea cu aparținătorii reprezintă cea mai mare problemă și că nu mai există resurse pentru a se asigura informarea familiilor îngrijorate cu privire la starea celor dragi, internați în spital.

"Singura noastră problema acum, imensă, este comunicarea cu aparținătorii. Telefoanele sună non-stop. Fac un apel la asociațiile care doresc să mă contacteze cu voluntari care să aibă curajul să îmbrace acele costume pe care noi le vom pune la dispoziție, să intre în secție, să discute cu personalul din secție, să ia date despre pacienți, să sune familiile și să le spună în ce stare sunt. Și eu răspund la telefon, directorul medical, directorul financiar. Toți dăm date despre pacienți, dar nu facem față. Este aproape imposibil fără sprijinul unor voluntari", a declarat managerul SJU Ploiești, dr. Bogdan Nica.

În sprijinul cadrelor medicale de la SJU Ploiești au fost trimiși și 25 dintre studenții la Medicină care, de asemenea, s-au oferit să facă voluntariat în spitale Covid din toată țara. Potrivit lui Bogdan Nica, aceștia vor fi repartizați în secțiile ATI și Covid, dar și la Unitatea de Primiri Urgențe, unde vor fi implicați în întocmirea foilor de observație și monitorizarea pacienților.

"Aproape 2000 de studenți voluntari, alături de cadrele sanitare din prima linie!

Ca urmare a intrării în vigoare a OUG 197/18.11.2020 privind unele măsuri în domeniul asistenței medicale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, astăzi, 24 noiembrie 2020, au fost semnate primele ordine de repartizare a studenților voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie responsabile în continuarea îngrijirilor medicale  care se impun pacienților infectați cu noul Coronavirus.

Cu sprijinul Consiliului Național al Rectorilor și al conducerii Universităților și Facultăților de Medicină, în ultimele 6 zile de la aprobarea noii Ordonanțe s-au înscris, în mod voluntar, 1992 de studenți, dintre care, 720 au fost repartizați deja, în primă etapă,  în 25 de județe.

În perioada următoare vor fi semnate alte ordine de repartizare  a studenților voluntari în mai multe unități sanitare din țară", a anunțat, acum două zile, Departamentul pentru Situații de Urgență.

Joomla SEF URLs by Artio