Chirurgul Dan Oprea, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, a transmis duminică un nou semnal de alarmă cu privire la situaţia în care se găseşte cea mai mare unitate medicală din Prahova. Medicul susţine că nu există o strategie clară cu privire la pacienţii suspectaţi de infectare, dar şi că echipamentele puse la dispoziţia cadrelor medicale sunt incomplete. Chirurgul a distribuit şi mesajul unui coleg, care a dat exemplul unui pacient sosit la Judeţean, pe care nimeni se pare că nu vrea să îl opereze.

"Am întrebat la sală dacă avem echipament de protecţie. Avem, dar incomplet, deci nesigur. Dacă trebuie să operăm, vom fi contaminaţi", a mărutisiti chirurgul. Dan Oprea este unul dintre cei mai cunoscuţi medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, o parte din această notorietate fiind căpătată în urma activităţii medicale, o alta în urma dezvăluirilor făcute acum câţiva ani, care au generat la acel moment un val de schimbări, în perioada în care unitatea medicală ajunsese să capete renumele de "spitalul groazei" sau chiar "spitalul morţii". Acum, Oprea susţine că în continuare există o criză profundă, în contextul pandemiei de coronavirus. Medicul a transmis un apel pe pagina sa de Facebook, unde a distribuit şi un mesaj primit de la un coleg, care a dat exemplul unui pacient ajuns recent la Spitalul Judeţean.

Postarea integrală:

Mi-a scris un prieten asta noapte: ,,Situatie: la upu sju, in momentul ăsta este un pacient venit din Germania, suspect covid. Omul a fost adus in upu, cu o litiaza biliara, peste 38 temp, posibil un icter. Clar nu poate fi operat acolo pt ca ar termina spitalul ca la Suceava. Tiu refuza sa-l primeasca la Câmpins si i-a imbarligat pe cei de la sju sa-l trimita la CF. Conform protocolului, Campina e spital primar si are si tot ce-i trebuie pt operatia laparoscopica. Astia de la CF spun ca au inchis blocul operator si au pregatit pt suspecti care nu au asemenea complicatii.
Solutia ar fi sa-l stabilizeze, apoi sa il duca la Movila. Asta insa e deja full, dar se poate rezolva mutând suspectii fara complicatii la CF. Sper ca nu v-am amețit.
Daca exista linia pcr, se vedea in 2 ore daca e pozitiv si il bagau direct in chirurgie, in caz ca nu era. Asa insa, fara pcr, asteapta 2-3 zile.
Ăștia vor avea pe constiinta multi nefericiti, daca deja la primul hop se cacă pe ei“.

Exista cazuri de covid-19 , care se manifesta clinic cu dureri abdominale , uneori ca de pancreatita acuta .
Diagnosticul diferential , se poate face folosind ct torace si abdomen , pe langa ex clinic si biologic . Sunt imagini ct pulmonar , sugestive pt covid , chiar daca testul e cel care confirma contaminarea .

Eu sunt de garda astazi , la Chirurgie-SJU Ploiesti .

Am intrebat la sala daca avem echipament de protectie . Avem , dar incomplet , deci nesigur . Daca tb sa operam , vom fi contaminati .
Nu s-a sinchisit nimeni , pana astazi , sa ne faca un instructaj , macar elementar .
Management de spital , managementul unor astfel de situatii , ZERO !!!!

Avem politie si armata pe strazi , sa oblige oamenii sa stea in casa si sa incaseze amenzi .
In spital nu este nimeni care este in stare sa gestioneze aceasta pandemie . Este stare de urgenta , pentru cine ????!!!
Fiecare face ce vrea muschiul lui .
Unde sunt epidemiologii , cei de la protectia muncii , managerii ,( avem asa ceva ???).
In case ca soarecii ..... rezolva problemele prin telefon . Au familii si au dreptul la sanatate !!!??!!!
DAR NOI ???
Avem doar obligatii ???
Nu avem dreptul la protectie , la sanatate ?????
Se testeaza 10000 de bucuresteni , pentru ca asa vor unii profesionisti din sanatate , ministerul se delimiteaza de aceasta actiune .... este anarhie , sau ce ??
Mai exista institutii ale statului valide si apte sa actioneze ???

Exista o strategie , un plan de actiune articulat si coerent ????
Sau , Dumnezeu cu mila ??
Dumnezeu da , dar nu baga in traista ???
Cum facem ??
Stie cineva ??

Joomla SEF URLs by Artio