Autoritățile au anunțat, marți seară, confirmarea a trei noi decese la pacienți infectați cu Covid-19 și un nou bilanț al îmbolnăvirilor, la nivel național.

 

Cele trei decese au fost înregistrate la Spitalul Județean Suceava. Este vorba despre un bărbat de 59 de ani (dată deces: 22.03.2020) şi o femeie de 80 de ani. Pentru niciunul dintre ei nu a fost precizată posibila expunere, a precizat Grupul de Comunicare Strategică. Pacienții au fost confirmați pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie 2020, atunci când s-au primit rezultatele probelor de laborator. Toți cei trei pacienți aveau afecțiuni medicale cronice pre-existente (boli cardiovasculare, diabet), a mai anunțat sursa citată.

Al treilea deces a fost înregistrat marţi, pe 24 martie. Pacienta, de 64 de ani, din județul Suceava, era internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava - secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat marţi. Aceasta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

Într-o declarație de presă susținută marți seară, alături de ministrul de Interne Marcel Vela (VEZI DETALII), dr. Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a anunțat că, până la ora 20.00, în România erau 794 de pacienți confirmați cu noul tip de coronavirus, 79 de vindecați și 11 persoane decedate. Potrivit acestuia, marți seară, 431 de pacienți erau internați în secție, iar 18 la Terapie Intensivă.

În România erau, la momentul de referință indicat, 5.556 de persoane carantinate și 87.506 aflate în izolare la domiciliu.

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio