Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, dr. Bogdan Nica, a anunţat public sâmbătă, după ce o asistentă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a fost testată pozitiv pentru COVID-19 la un test rapid, că nu sunt alte probleme la nivelul unităţii medicale. Directorul DSP spune că a fost demarată ancheta epidemiologică şi au fost testaţi toţi colegii şi pacienţii cu care femeia a intrat în contact noaptea trecută, iar rezultatele în cazul pacienţilor sunt negative.

 

"Dragi ploieşteni, vă informez că unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean este sigură. Din păcate, avem o suspiciune de infecţie cu SARS - Cov 2 la o colegă a noastră, motiv pentru care am testat toată linia de gardă şi toţi pacienţii cu care a venit în contact. Aceştia din urmă sunt negativi şi o să-i supraveghem îndeaproape. Până la sfârşitul zilei, testele PCR efectuate la laboratorul spitalului vor stabili dacă mai sunt cazuri. Colegii care au venit în contact cu pacienta sunt izolaţi până aflăm", a transmis Bogdan Nica, într-un mesaj publicat astăzipe pagina personală de Facebook.

"Toţi angajaţii ce nu au suspiciuni de infecţie poartă echipament de protecţie şi sunt pregătiţi să acorde asistenţă medicală. Ancheta epidemiologică este în curs. Facem toate eforturile să stingem orice focar, testând toţi suspecţii. Astăzi am testat şi peste 300 de cadre medicale şi de îngrijire din centrele de bătrâni. Şi vom testa în continuare, până la finalul acestei pandemii. Doamne ajută!", a mai transmis directorul DSP Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio