În Prahova au început pregătirile pentru demararea, la nivel județean, a campaniei de vaccinare anti-Covid.

 

Autoritățile județene au anunțat că pentru prima fază, în Prahova au fost solicitate 975 de doze de vaccin împotriva COVID-19, care vor fi utilizate la imunizarea personalului din sistemul sanitar.

“Conform informațiilor transmise de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, pentru FAZA I a vaccinării împotriva COVID-19 (în care va avea loc imunizarea personalului medico-sanitar), la nivelul județului au fost amenajate 14 centre de vaccinare:

-              Spitalul Județean de Urgență Ploiești – 4 centre

-              Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești – 1 centru

-              Spitalul de Pediatrie Ploiești – 1 centru

-              Spitalul Municipal „Schuller“ Ploiești – 1 centru

-              Spitalul CFR Ploiești – 1 centru

-              Spitalul Municipal Câmpina – 1 centru

-              Spitalul de Psihiatrie Voila (Câmpina) – 1 centru

-              Spitalul Orășenesc Băicoi – 1 centru

-              Spitalul Orășenesc Sinaia – 1 centru

-              Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte – 1 centru

-              Spitalul Orășenesc Urlați – 1 centru”, a anunțat, marți, Prefectura Prahova.

Informarea oficială mai precizează că, “în vederea vaccinării populației, în Prahova, au fost identificate și amenajate (sau sunt în curs de amenajare) 44 de centre. Dintre acestea, 12 sunt în municipiul Ploiești, două în municipiul Câmpina. Celelalte 30 de centre se regăsesc în următoarele unități administrativ-teritoriale: Băicoi, Boldești-Scăeni, Breaza, Bușteni, Comarnic, Mizil, Plopeni, Sinaia, Urlați, Vălenii de Munte, Ariceștii Rahtivani, Bărcănești, Berceni, Blejoi, Brazi, Brebu, Bucov, Ciorani, Chiojdeanca, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Florești, Izvoarele, Măneciu, Păulești, Puchenii Mari, Târgșoru Vechi,  Valea Călugărească, Valea Doftanei, Vărbilău”. Prefectura menționează însă că, până la demararea efectivă a etapei dedicate imunizării populației, unele informații pot suferi modificări.

Între timp, reprezentanți ai Instituției Prefectului Prahova, precum și ai Direcției de Sănătate Publică Prahova efectuează deja verificări la o serie de centre de vaccinare din județ. “Controalele au ca scop asigurarea faptului că toate regulile stabilite pentru această campanie sunt respectate, iar toți cei care vor opta să se imunizeze vor avea parte toate condițiile reglementate prin Ordinul comun al Ministerului Sănătății, Ministerului Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Lucrărilor Publice , Dezvoltării și Administrației, pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19”, a mai transmis Prefectura Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio