Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti e inclus în mai multe proiecte europene de modernizare, propuse de Consiliul Judeţean. Cel mai avansat, care deja a primit finanţare şi pentru care există un contract de execuţie semnat, vizează extinderea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe. Lucrările vor începe la finalul acestei veri, anunţă autorităţile prahovene, însă până atunci mai e nevoie de relocări ale unor structuri din cadrul unităţii medicale, pentru asigurarea frontului de lucru.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a precizat că în acest moment se lucrează la documentaţia tehnică, firma contractată pentru proiectare şi execuţie fiind la etapa de obţinere a avizelor de la Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul de Stat în Construcţii. Conform înţelegerii, proiectul tehnic ar urma să fie predat spre finalul lunii iulie, iar lucrările propriu-zise vor începe "la finalul lunii august sau începutul lui septembrie", a mai anunţat preşedintele CJ Prahova. Proiectul vizează, în linii mari, extinderea actualei clădiri din faţa spitalului, în care funcţionează Unitatea de Primiri Urgenţe, aducerea de aparatură medicală nouă şi crearea unui nou acces pentru ambulanţe şi unor fluxuri noi, cu tot cu o zonă de triaj a cazurilor.

După finalizarea documentaţiei, va urma o perioadă de mutări. Astfel, pentru a face loc echipelor de muncitori, o mare parte din UPU se va muta în spaţiile învecinate de la parterul Judeţeanului, unde în prezent sub cabinetele pentru tratament ambulatoriu. Implicit, în continuarea acestor permutări, ambulatoriul trebuie mutat, soluţia găsită fiind o clădire renovată acum câţiva ani, situată la sediul secundar de pe strada Buna-Vestire.

Lucrările la UPU vor începe după mutări, la finalul verii, cu termen de execuţie de 18 luni şi o valoare totală a contractului de peste 15 milioane de euro, a mai anunţat Bogdan Toader. La finalul lucrărilor, Unitatea de Primiri Urgenţe va funcţiona într-un spaţiu de aproape trei ori mai mare, cu dotări medicale noi. În schimb, este de aşteptat să mai dureze ceva mai mult până când şi ambulatoriul va reveni în sediul actual, CJ Prahova având depus un proiect de modernizare din fonduri europene şi pentru aceste spaţii, proiect aflat în acest moment în analiză la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, a mai anunţat Bogdan Toader.

Joomla SEF URLs by Artio