Ministerul Educației nu intenționează să renunțe la organizarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, dar pregătește condiții speciale în care absolvenții vor susține testările și caută soluții inclusiv pentru candidații infectați cu Covid-19 sau aflați în carantină ori în izolare.

 

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că nu se va renunța, în acest an, la organizarea examenelor naționale, prin echivalarea lor cu media anilor de studiu. "Sunt voci ale părinţilor şi elevilor care susţin că tocmai, nu trebuie să renunţăm la aceste examene naţionale, mai ales la Evaluarea Naţională. Am primit, la Minister, numeroase petiţii în sensul acesta. Ştiţi foarte bine că admiterea la liceu se realizează tocmai pe baza mediei de la Evaluarea Naţională şi 20% contează şi mediile din gimnaziu. Dacă facem o ierarhie în sensul acesta, vom vedea că acei copii care vor susţine Evaluarea Naţională sunt avantajaţi nu pe baza mediilor din V-VIII, dar ca să răspundem categoric, trebuie să ascultăm toate vocile şi să luăm decizia care este cea mai bună şi în favoarea elevilor”, a declarat ministrul, la Digi24.

Examenele vor fi organizate în condiții speciale, pentru respectarea distanțării sociale, astfel că vor fi cel mult 10 candidați într-o sală și, cel mai probabil, aceștia vor purta măști în timpul testării.

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății caută soluții și pentru absolvenții care, în acea perioadă, se vor afla în carantină sau în izolare. De asemenea, potrivit ministrului Monica Anisie, inclusiv candidații infectați cu Covid-19 vor avea posibilitatea să participe la examene. "Pot da examenul în condiţii de siguranţă, izolaţi, singuri în sala respectivă. De fapt, şi până acum se putea da examenul de Bacalaureat sau Evaluare Naţională cu măsuri de siguranţă, chiar şi în spital. Metodologia prevede şi acest lucru”, a explicat ministrul Educației, pentru Digi24.

Joomla SEF URLs by Artio