Managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești, Cătălin Vișean, a confirmat că două asistente medicale din cadrul unității sanitare au fost testate pozitiv pentru coronavirus (VEZI DETALII) și nouă contacți au fost identificați în urma anchetei epidemiologice se află în izolare, urmând să fi testați, la rândul lor, în cursul zilei de marți.

 

Prima asistentă testată pozitiv se afla în concediu și nu a intrat în contact cu nimeni din spital, a precizat managerul Cătălin Vișean. Cea de-a doua, în schimb, a acuzat simptome ușoare duminică seara, susține acesta. De altfel, managerul spune că, în aceeași zi, aceasta o contactase pe asistenta șefă, informând-o că ar vrea să-și ia câteva zile de concediu, pentru a pleca la mare.

Potrivit directorului, femeia s-a plâns, duminică seară, că nu mai are gust și nici miros. La acel moment, ea era afebrilă.

Luni dimineață, asistenta a fost testată, iar rezultatul a fost pozitiv. Cătălin Vișean a precizat că, în urma anchetei epidemiologice, în spital au fost identificați nouă posibili contacți care au rămas în izolare la domiciliu, urmând să fie testați în cursul zilei de marți.

Joomla SEF URLs by Artio