Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a găzduit luni, 25 noiembrie, o activitate cu tema "Poliția la ceas de Centenar". La evenimentul desfăşurat în colaborare cu Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Prahova şi Muzeul Județean de Istorie şi Arheologie Prahova, au participat 90 de elevi ai Colegiului Național "Nichita Stănescu" din Ploieşti.

 

După expunerile privind evenimentele premergătoare "Unirii de la 1 decembrie 1918" şi a evoluţiei structurilor de poliţie în decursul secolului al XX-lea, a avut loc prezentare pe teme de psihologie judiciară, realizată de domnul colonel în rezervă Andrei Banu, desprinsă din experiența de 33 de ani de activitate în cadrul structurilor de investigații criminale ale poliției.
Finalul activității a fost marcat de o expoziție de documente istorice şi articole din presa primei jumătăți a secolului al XX-lea, precum şi echipamente de ultimă generaţie utilizate de poliţişti în prezent (trusă criminalistică, radar TrueCam etc.), prezentate de reprezentanți ai Serviciului Rutier, Serviciului Criminalistic şi Serviciului de Acțiuni Speciale.

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Sursa text/foto IPJ Prahova

Joomla SEF URLs by Artio

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries