Bogdan Nica revine la conducerea DSP Prahova, după 14 ani de când a ocupat acest post.

 

Dan Ioniță și-a dat demisia din funcția de director al Direcției de Sănătate Publică Prahova, a anunțat Observatorul Prahovean. Decizia acestuia vine la numai o lună și jumătate de la numire.

Director al DSP Prahova din 3 februarie, Ioniță nu a prea avut parte de liniște. La câteva zile distanță de acel moment, epidemia de coronavirus a ajuns, oficial, în România, iar acum două săptămâni a fost confirmat primul caz și în Prahova.

În actualul context epidemiologic, asupra DSP-urilor este o presiune uriașă. Pe acest fond vine demisia lui Ioniță, culmea în aceeași zi cu a lui Victor Costache din funcția de ministru al Sănătății.

Pentru acesta din urmă s-a găsit rapid un înlocuitor, în persoana secretarului de stat Nelu Tătaru. Și la DSP Prahova funcția va fi ocupată rapot. Tot observatorulph.ro scrie că noul șef al Direcției va fi Bogdan Nica, actualul director al APM Prahova, funcție în care a fost numit de puțină vreme.

Mai relevant în CV-ul acestuia, pentru situația actuală, este însă faptul că acesta a mai ocupat funcția de Director al Direcției de Sănătate Publică Prahova în 2005 - 2006. Dacă acest  această perioadă nu vă spune nimic, vă reamintim că a fost exact perioada epidemiei de gripă aviară. Practic, Nica vine la conducerea DSP în plină criză epidemiologică, dar cu experiența căpătată într-o situație destul de gravă cu care s-a confruntat, din aceeași poziție, cu ani în urmă.

Joomla SEF URLs by Artio