Înalta Curte de Casație și Justiție s-apronunțat, vineri, pentru revocarea măsurii controlului judiciar, adoptate cazul foștilor procurori ai DNA Ploiești Lucian Onea și Mircea Negulescu.

 

"... revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpații ONEA LUCIAN GABRIEL şi NEGULESCU MIRCEA prin ordonanțele nr.19/P/2018 din 25.09.2018 ale Pachetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția de urmărire penală și criminalistică" este hotărârea Instanței Supreme. Aceasta nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Cei doi foști procurori ai DNA Ploiești au fost trimiși în judecată anul trecut.

Fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea, este acuzat de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, instigare în formă continuată la comiterea, fără vinovăţie, sub forma participaţiei improprii a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Mircea Negulescu, fostul său subaltern de la DNA Ploiești, a fost trimis în judecată pentru participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, complicitate la represiune nedreaptă, instigare în formă continuată la comiterea fără vinovăţie sub forma participaţiei improprii a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Joomla SEF URLs by Artio