După ce, miercuri, a fost inaugurat primul tronson din viitoarea A7 Ploiești  - Pașcani, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că, anul viitor, va începe execuția și pe primul sector, cel între Ploiești și Buzău.

 

Directorul CNAIR, Mariana Ioniță, a declarat într-un interviu acordat miercuri pentru HotNews că, în 2021, vom avea în execuție sectorul Ploiești - Buzău al A7. "Am avut o discuție cu proiectantul Consitrans pe baza Studiului de Fezabilitate de pe primul sector, de la Ploiești la Buzău. Ne-a fost predat Studiul, vom primi azi (miercuri - n.r.) avizul de la CTE-ul de siguranță. Vom avea un CTE (Comitet Tehnico-Economic) la Companie și unul la Minister. Consultantul a lucrat la proiectul tehnic și cred că în vreo două săptămâni vom avea și proiectul tehnic gata. Ăsta e avantajul când ai proiectantul același și pentru studiul de fezabilitate, și pentru studiul geo, și pentru proiectul tehnic și pentru caietul de sarcini. Aici avem un exemplu de bună practică de gestionare a unui contract de proiectare. Dacă lucrurile merg bine vom avea Caietul de Sarcini pe Ploiești-Buzău și îmi doresc să trimitem la ANAP prima documentație pe A7 alta decât pe tronsonul de la Bacău ce l-am deschis azi. Vă garantez că la anul, cu toate licitațiile și contestațiile, vom avea în execuție Ploiești - Buzău. Licitația va fi publicată la începutul anului", a declarat Mariana Ioniță, pentru HotNews.

Directorul CNAIR a mai anunțat că în 2021 vor fi licitațiile și pentru alte tronsoane, respectiv Buzău - Focșani, în primăvară, și Focșani - Bacău, în a doua parte a anului.

Joomla SEF URLs by Artio