Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, dr. Bogdan Nica, s-a arătat impresionat de drama familiei din Făget care a pierdut un tânăr de 25 de ani, fiu, soţ şi tată, după ce acesta a fost plimbat timp de aproape o săptămână între patru spitale. Directorul DSP a transmis condoleanţe familiei înduretate, arătându-şi disponibilitatea să ajute pe cât posibil şi anunţând totodată că a fost demarată o verificare la toate cele patru unităţi şi vor fi propuse sancţiuni drastice.

 

"A fost demarată joi seară o anchetă, se fac verificări la toate cele patru spitale pe unde a trecut pacientul. Am sesizat şi Colegiul Medicilor. Vrem să vedem de ce a fost plimbat de la o uitate la alta şi cum a fost tratat în fiecare spital pe unde a trecut. În funcție de rezultatul anchetei, vom lua cele mai dure măsuri permise de cadrul legal. Le transmit concoleanţe rudelor îndurerate, am toată compasiunea, am fost impresionat de această situaţie şi mă ofer să îi ajut cât de mult pot", a declarat Bogdan Nica, directorul DSP Prahova.

Pe acelaşi subiect: 

Acesta a transmis, joi seară, şi un mesaj pe pagina sa de Facebook, adresat în special colegilor de breaslă, amintindu-le de jurământul depus. "Un apel pentru colegii mei , medici din DSP, Spitale, ambulatorii si medici de familie: Stiu ca exemplul personal este cel mai prost, dar nu cred ca mai conteaza ; Am colegi care, zi si noapte risca sa contacteze SARS-Cov 2 , mergand la centrele de carantina: Unii au copii cu boli cronice, altii au mame cu comorbiditati, altii ingrijesc persoane cu handicap; Azi m-am uitat la mainile unei colege, medic in DSP, care avea rani de la frig si de la dezinfectanti; eu ce sa mai zic, am un by pass aorto-coronarian, HTA etc. Colegii de la sectia de boli infectioase sunt la limita epuizarii si se expun zilnic, chiar daca sunt in grupa de risc maxim. Atat timp cat ma suporta sistemul , sunt alaturi de ei si mor de gat cu cei care îi jignesc. Altii, pe care nu-i pot numi colegi, au timp de intrigi, au timp de wattsapp, plimba bolnavii, uita protocoalele terapeutice sau pur si simplu refuza, sub diverse pretexte, consultul. Am vazut medici in Italia, cu saci de gunoi lipiti in jurul picioarelor, cu viziere improvizate, la capataiul bolnavilor. Am vazut medici infectati cu nenorocirea asta de virus care au ramas cu un singur rand de haine , carantinati, in spital, la Babes, la Arad, la Suceava. Astia nebuni si hipocratici, care luptam, unii dintre noi vom muri. Dar care scapa, vai de voi, pufosilor! Nu mai aveti trai cu noi! Sterilizare facem, fara autoclav! Oameni buni, o sa aveti doctori! Din aia adevarati! Hai, sanatate si sa ne vedem cu bine dupa pandemie! Iar pentru cetateni, repet! Stati dracului in casa!", a mai afirmat directorul DSP Prahova, în contextul pandemiei de coronavirus.

Joomla SEF URLs by Artio