Inspectoratul Şcolar Prahova a premiat, vineri, elevii care au obţinut 10 pe linie la ediţiile din această vară de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. În calitate de parteneri ai evenimentului, reprezentanţii Primăriei Ploieşti au suplimentat premiile pentru absolvenţii de 10 din municipiu, 18 la număr.

 

În total, 29 de elevi au încheiat examenele naţionale din vară cu media maximă, în Prahova, 12 dintre ei la Evaluarea Naţională şi 18 la BAC. Din totalul de 29 de tineri, 18 au absolvit unităţi de învăţământ din Ploieşti, 5 din Câmpina, câte unul din Sinaia, Urlaţi şi Filipeştii de Pădure, iar 3 au provenit de la Colegiul "Dimitrie Cantemir" din Breaza. Astăzi, ISJ Prahova, în parteneriat cu Primăria Ploieşti, i-a premiat, într-o ceremonie desfăşurată la Sala Europa din Palatul Administrativ. În unele cazuri, unde absolvenţii de BAC sunt acum la facultăţi în alte oraşe, premiile au fost ridicate de părinţi.

Premiile oferite de Ministerul Educaţiei au fost în valoare de 3.000 de lei de copil în cazul absolvenţilor de BAC, respectiv 1.000 de lei pentru media 10 la Evaluarea Naţională. Separat, Primăria Ploieşti a acordat 1.000 de lei fiecărui absolvent din municipiu.

Pe acelaşi subiect: Cine sunt cei 29 de absolvenții de 10 ai Prahovei

Primarul Andrei Volosevici le-a înmânat diplome absolvenţilor din Ploieşti şi i-a felicitat pe toţi elevii, dar şi pe profesori, amintind că aceste rezultate sunt cu atât mai lăudabile când ne gândim că vin după un an şcolar atipic, în care semestrul doi s-a desfăşurat mai mult online. "Aşa cum şi ei au spus, a fost un an dificil, cu un semstru în care cursurile au fost făcute online, dar de către nişte copii extraordinar de buni din judeţ şi din Ploieşti. Vă daţi seama că, în mod clar şi răspicat, cuvântul de ordine este «respect» şi le mulţumesc că sunt elita Ploieştiului şi, evident, a Prahovei", a transmis Andrei Volosevici la finalul ceremoniei.

Joomla SEF URLs by Artio