jaguarFirma care a construit adăpostul jaguarului care săptămâna trecută a evadat în grădina zoologică din Ploieşti este vinovată pentru incident.

În urma verificărilor făcute la grădina zoo, specialiştii de la Inspectoratul în Construcţii au constatat că firma, care a primit pentru lucrare aproximativ 5 miliarde de lei vechi, a făcut atât erori de proiectare cât şi greşeli de execuţie.

Astfel, documentaţia tehnică este incompletă şi  nu poartă semnătura unui verificator atestat.

Cât despre construcţia în sine, aceasta reprezintă „abateri de la montaj peste cele admise de normele tehnice”, în sensul că între panoul pe care jaguarul a reuşit să-l disloce şi panoul alăturat era o distanţă de doi centimetri, nepermisă de normele tehnice pentru o astfel de construcţie.

Firma care a câştigat această lucrare a câştigat licitaţia în anul 2007, iar doi ani mai târziu, în decembrie 2009, lucrarea a fost recepţionată. Acum, reprezentanţii constructorului vor reface construcţia pe cheltuiala firmei, având în vedere că lucrarea este încă în garanţie, Până atunci, grădina zoologică rămâne închisă.

Joomla SEF URLs by Artio