jaguarGrădina zoologică de la Bucov, care a fost închisă publicului miercurea trecută pentru o săptămână după ce un jaguar a evadat din cuşca sa, va rămâne închisă pe perioadă nedeterminată, până când administratorii vor fi siguri că un astfel de incident  nu se poate repeta, a anunţat astăzi primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici. La rândul său, Cătălin Vlad, director al parcului „Constantin Stere” de la Bucov, din care face parte grădina zoo, a declarat astăzi că toate cuştile animalelor periculoase găzduite la Bucov vor fi inspectate de specialişti de la Inspectoratul de Stat în construcţii, iar grădina zoologică nu va fi redeschisă publicului până în momentul în care specialiştii nu vor fi siguri că nu există riscul ca animalele să evadeze.

Decizia ca grădina zoo de la Bucov să fie închisă a fost luată miercurea trecută de către primarul Andrei Volosevici, după ce un jaguar a dislocat geamul termopan al cuştii sale şi a evadat. Din fericire, la momentul în care animalul a plecat liber pe aleile grădinii, în zonă nu era nici un vizitator.

Cuşca în care este găzduit jaguarul a fost construită la sfârşitul anului 2009, iar lucrarea este încă în garanţie. Prin urmare, firma care a făcut lucrarea de proastă calitate va suporta cheltuiala pentru refacerea cuştii.

Joomla SEF URLs by Artio