Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, luni, cererea de revizuire a sentinţei prin care Sebastian Ghiţă, Liviu Tudose, Aurelian Mihăilă, Viorel Dosaru şi Constantin Ispas fuseseră achitaţi în 2019.

Practic, inculpaţii au fost achitaţi de ICCJ în iunie 2018, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a formulat apel, apoi l-a retras, ceea ce a dus la achitarea inculpaţilor pe 28 iunie 2019, însă ulterior procurorii au depus o cerere de revizuire a sentinţei. Aceasta a fost respinsă luni de judecători.

"Respinge, ca inadmisibilă, cererea de revizuire formulată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Judiciară împotriva deciziei penale nr. 175 din data de 28 iunie 2019, pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2525/1/2018. În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate cu cererea de revizuire formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Judiciară rămân în sarcina statului. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariilor cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii inculpaţi Ghiţă Sebastian Aurelian, Dosaru Viorel, Ispas Constantin, Mihăilă Aurelian Constantin şi Tudose Liviu Mihail, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 160 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 5 aprilie 2021. Opinie separată, Constată imposibilitatea verificării admisibilităţii cererii de revizuire formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Judiciară împotriva deciziei penale nr. 175 din data de 28 iunie 2019, pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2525/1/2018, până la soluţionarea, de către Curtea Constituţională, a excepţiei de neconstitu?ionalitate a dispoziţiilor art. 453 alin. (3) şi art. 457 alin. (1) din Codul de procedură penală, ambele cu privire la cazul de revizuire prevăzut de art. 453 alin. (1) lit. f) din Codul de procedură penală", se arată pe portalul instanţelor de judecată.

În dosarul penal, instrumentat de DNA Ploieşti, fuseseră trimişi în judecată Senastian Ghiţă, la data faptelor deputat PSD, Liviu Tudose, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Aurelian Constantin Mihăilă, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, între timp pensionat şi ales consilier judeţean, şi Constantin Ispas, șef al Serviciului Județean Anticorupție. Acuzaţiile în acest dosar au fost de şantaj, luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, favorizarea făptuitorului, cercetarea abuzivă, cumpărarea de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Joomla SEF URLs by Artio