Fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, și fostul procuror DNA Ploiești Mircea Negulescu au depus plângeri penale împotriva șefului Secției speciale pentru anchetarea magistraților, Gheorghe Stan, și a adjunctului său, Adina Florea. Cei doi sunt acuzați de constituire de grup infracţional organizat şi favorizarea făptuitorului.

Surse judiciare au precizat pentru G4Media.ro că sesizarea a fost depusă înainte de Paști, la Parchetul General, care a declinat-o Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), singura competentă să îi cerceteze pe magistrați. Procurorii Adina Florea și Gheorghe Stan sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat şi favorizarea făptuitorului. De asemenea, în cazul Adinei Florea, sursele citate de G4Media.ro susțin că se face referire și la acuzații de represiune nedreaptă și inducerea în eroare a organelor judiciare. Şefului ei, Gheorghe Stan, i se reproșează complicitatea la represiune nedreaptă. Acuzaţiile sunt legate de scandalul care vizează procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Structura teritorială Ploieşti, între care procurorul suspendat Lucian Onea, cercetat sub control judiciar.

În sesizarea depusă la Parchetul General de Lucian Onea se vorbește despre un grup infracţional organizat care ar fi condus de către fostul parlamentar Sebastian Ghiţă, împreună cu fraţii Andreea şi Vlad Cosma, care au cooptat alături de ei ofiţeri de poliţie din Prahova, precum şi procurori, toţi inculpaţi în dosare instrumentate de DNA Ploieşti. Potrivit plângerii, scopul grupării ar fi favorizarea lui Ghiţă, inculpat în mai multe dosare de corupţie, dar şi obţinerea unor soluţii favorabile în instanţă în dosarele în care membrii grupului sunt direct interesaţi.

În plângere s-ar ansa acuzații potrivit cărora ar fi fost măsluite înregistrări audio şi video prezentate apoi în spaţiul public pentru a denigra activitatea procurorilor anticorupţie care instrumentau dosarele care vizau familia Cosma și pe Sebastian Ghiță.

Având în vedere că plângerea a fost trimisă la Secția specială, dosarul ar urma să fie preluat de unul dintre subalternii celor pe care îi vizează.

Citiți mai multe pe G4Media.ro.

Joomla SEF URLs by Artio