sorina_mateiPaginademedia.ro scrie, citând Impactnews, că jurnalista Sorina Matei, cunoscut reporter al trustului Intact, şi-a prezentat demisia, după ce Mihai Gâdea, şeful său de la Antena 3, şi-a prezentat opoziţia în privinţa realizării unui interviu cu preşedintele Traian Băsescu.

După apariţia preşedintelui la televiziunea naţională, posturile Antena 3 şi Realitatea TV au solicitat, la rândul lor, interviuri cu preşedintele. Instituţia prezidenţială şi-a dat acordul, punând, însă, anumite condiţii. Dacă în cazul postului Realitatea, interviul a fost deja acordat în seara zilei de 23 martie 2011, în cazul Antenei 3, discuţiile au apărut în interiorul acestuia după ce preşedintele a cerut ca reporterul acreditat la Cotroceni din partea acestui post să fie prezent la interviu. În cazul Antenei 3, jurnalistul acreditat la Cotroceni era chiar Sorina Matei.

Paginademedia spune că Mihai Gâdea, şeful postului de ştiri, ar fi refuzat să o trimită pe Sorina Matei, motiv pentru care aceasta şi-ar fi prezentat demisia din organizaţia media. Hotnews prezintă punctul de vedere al Sorinei Matei care ocupa funcţia de şef al departamentului politic din redacţia Antena 3:

„Astăzi, în urma unor discuţii tensionate cu şeful redacţiei şi mai puţin cu conducerea Antena 3, în care am explicat situaţia penibilă în care mă aflu în gestionarea unei relaţii corecte cu Palatul Cotroceni ca şef al secţiei Politic, relaţie extrem de tensionată în ultimii patru ani şi cu destule momente delicate, mi-am depus la secretariat demisia din funcţia de şef al Secţiei Politic şi din trust", a scris jurnalista Sorina Matei pe blogul său.

Ea spune "povestea" declanşată la Antene de interviul pe care preşedintele Traian Basescu l-a acordat postului public de televiziune la sfârşitul săptămânii trecute, continuat cu un interviu acordat miercuri seara postului Realitatea TV.

Sorina Matei scrie, intre altele, pe blogul sau:

În urma intervenţiei de la RTV de duminică seara a preşedintelui Băsescu şi în urma discuţiilor de la RTV pe tema interviului dat la TVR, Palatul Cotroceni mă suna de dimineaţă şi mă întreaba dacă Antena 3 e dispusă să facă un interviu cu preşedintele Băsescu, la Palatul Cotroceni, pe subiectul Libia. Eu nu am dat iniţial niciun răspuns. Am sunat conducerea Antena 3 şi am întrebat dacă doreşte să facă acest interviu pentru care trebuia trimisă o solicitare scrisă".

"Conducerea Antena 3 a răspuns pozitiv şi mi-a spus să trimit cererea scrisă. Cererea Antena 3 a fost trimisă şi semnată de mine la Palatul Cotroceni, ca şef al secţiei Politic, nu ca realizator al interviului".

"Palatul Cotroceni îmi transmite că preşedintele, în principiu, e de acord cu interviul. (...) Întreb conducerea Antena 3 care mă întreabă dacă aş putea realiza eu interviul cu preşedintele Traian Băsescu. Răspunsul meu a fost: „Nu am nicio problemă".

"Însă, dupa o oră, totul se schimbă. Conducerea Antena 3 şi şeful redacţiei îmi spun că totul trebuie să se modifice pentru ca Mihai Gâdea, directorul executiv, nu este de acord cu interviul".

„Şeful redacţiei îi transmite lui Valeriu Turcan noii termeni în care trebuie să se realizeze interviul deja acceptat de către preşedintele Băsescu. Mai precis, preşedintele să vină la Antena 3, interviul să aibă cu totul alte teme iar realizatorii să fie alţii. Valeriu Turcan spune că asta este o altă solicitare, preşedintele a acceptat o altă cerere, iar pentru noile condiţii trebuie trimisă o altă hârtie. Noua hârtie nu a fost trimisă nici până la ora la care scriu aceste randuri", completează jurnalista pe blogul său, citată de Hotnews.ro.

„Repet faptul că nu Palatul Cotroceni a cerut ca interviul să fie realizat de mine, ci conducerea Antena 3 şi a redactiei. Nu Palatul Cotroceni a cerut interviul, ci Antena 3 printr-o hârtie semnată de mine".

„Acesta este adevărul. Cine mă cunoaşte ştie că niciodata n-am să pot susţine altceva. Meseria ţi-o faci cu corectitudine, onoare, demnitate şi respect. Asta am făcut 14 ani în trustul Intact atât cât am putut eu mai bine. Când n-am mai putut şi n-am mai găsit soluţii, am demisionat”.

Sursa: pagina de media.ro, hotnews.ro

Joomla SEF URLs by Artio