Cele patru noi fluxuri de vaccinare care devin funcționale în Prahova de luni, 1 martie, vor fi operaționalizate la Ploiești, Sinaia și Băicoi, a anunțat, vineri, Prefectura Prahova.

 

Două fluxuri noi vor funcționa în municipiul Ploiești (ambele fiind amenajate la fostul Liceu “Ludovic Mrazek” – corp II). Alte două vor fi operaționalizate la Sinaia (Școala Gimnazială “George Enescu”), respectiv Băicoi (Sala de Sport “Tineretului”).

„Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi. Programarea se va putea realiza începând de sâmbătă, 27 februarie a.c., și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități”, a menționat Prefectura Prahova (VEZI DETALII).

Până astăzi, 66.653 doze de vaccin anti SARS-CoV-2 au ajuns în Prahova: 51.633 sunt doze Pfizer/BioNTech, 4.220 din cele produse de compania Moderna și 10.800 de doze AstraZeneca. Dintre acestea, au fost inoculate 57.667 doze (la ora raportării – 13:00). Stocul disponibil, în acest moment, este de 8.917 doze vaccin (1.851 - Pfizer/BioNTech, 10 - Moderna, 7.056 - AstraZeneca), potrivit informațiilor transmise de Prefectură.

În ultimele 24 de ore, în județ nu au fost raportate reacții adverse. În schimb, încă o doză a fost declarată pierdută, la centrul de la Urlați, totalul cazurilor înregistrate în Prahova ajungând astfel la 69.

Numărul total al persoanelor din județul Prahova care au primit și a doua doză, până în prezent, este de 23.219, a mai anunțat, vineri, Prefectura Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio