Aglomerația din piețe ar putea intra pe agenda unei viitoare ședințe a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, a anunțat secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu. Potrivit acestuia, o variantă ar fi modificarea intervalului în care persoanele peste 65 de ani pot ieși la cumpărături.

 

„Dacă specialiştii vor propune noi măsuri, Comitetul pentru Situaţii Speciale de Urgenţă cu siguranţă va decide în acest sens. Dacă va decide, va fi dispusă o anumită interdicţie prin ordonanţă militară. E important să analizăm inclusiv o măsură referitoare la posibilitatea de a diferenţia un alt interval orar. Chiar poate pentru a mări. În intervalul 11-13, multe persoane ies la cumpărături”, a declarat Bogdan Despescu, pentru Mediafax.

Schimbările sunt avute în vedere deoarece pieţele sunt aglomerate în jurul prânzului, când persoanele de peste 65 de ani pot ieşi pentru cumpărături. Actualele restricții le permit vârstnicilor să iasă la cumpărături în intervalul orar 11.00-13.00.

"Mă îngrijorează mai mult partea cu piețele. Lumea s-a relaxat un pic și nu respectă regulile generale, de distanțare socială, regulile de strictă izolare acasă, decât pentru activități foarte bine stabilite și care se fac foarte scurt și te întorci acasă, aceste lucruri se pare că totuși, în ultima perioadă, unii s-au relaxat și au crezut că minunea ține trei zile, după care ne facem treaba noastră.  E simplu să faci o declarație pe proprie răspundere și să spui la polițist uite, e declarația mea, eu mă duc pentru cutare treabă și tu de fapt de duci pentru total altceva, dar responsabilitatea ta trebuie să fie mai mare decât atât, ca om al societății. Dacă minți în declarație și infectezi pe alții - că e posibil să fii infectat și să nu știi acest lucru - sau te duci și te infectezi tu și duci infecția cu tine acasă, de aceea insist ca pentru următoarea perioadă oamenii să respecte ce este prevăzut în ordonanța militară", a declarat și dr. Raed Arafat, secretar de stat în MAI, pentru Digi 24

Joomla SEF URLs by Artio

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries