Actual

Actual

cutitUn ploieştean este cercetat penal după ce a fluturat ameninţător un cuţit în faţa vecinilor. Poliţiştii ajunşi la locul scandalului, pe strada Rafinorilor, l-au săltat pe individul agresiv, conducându-l la secţia 4 din Ploieşti, pentru declaraţii şi cercetări.

Cearta a început alaltăieri, în jurul orei 18.30, când pe fondul unor afecţiuni medicale, dar şi a consumului de alcool, suspectul a încercat să intre în imobilul de unde fusese evacuat pentru neplata chiriei. Pentru că nu i s-a permis accesul, acesta ameninţat locatarii blocului cu un cuţit cu lama de 7 cm lungime.

În jurul orei 19.30, dispeceratul Secţiei 4 Poliţie a fost sesizat telefonic de către dispeceratul Poliţiei Locale, care a solicitat sprijinul la intervenţie. La faţa locului au fost dirijate mai multe forţe de ordine, reuşindu-se aplanarea stării conflictuale, o patrulă a Poliţiei Locale conducându-l pe V. Viorel la sediul Secţiei 4 Poliţie pentru continuarea cercetărilor.

Actual

catuse01Poliţiştii Compartimentului de Investigaţii Criminale din cadrul Secţiei 4 Poliţie Ploieşti l-au depistat ieri pe I. Mihai, în vârstă de 35 ani, din municipiu, care avea de executat o pedeapsă privativă de libertate.

Judecătoria Ploieşti îl condamnase la o pedeapsă de un an închisoare pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Actual

afis_Filipesti_-Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Conacul ”Pană Filipescu” din Filipești de Târg anunţă că marți, 10 octombrie 2011, ora 1200, are loc vernisajul expoziției temporare ”COLECȚIA «LIANA ȘI DAN NASTA»”.

Boier de viță veche, personalitate de prin rang a culturii române, actor, scenarist și regizor, dar, mai ales un pasionat colecționar – Dan Nasta și-a propus și a reușit, prin întreaga sa activitate, să readucă la lumină obiceiurile și viața cotidiană a vechii elite românești din vremea voievodului Constantin Brâncoveanu și a familiei Cantacuzino, împreună cu soția sa, Liana, distins și renumit profesor de limbă engleză.

Liana și Dan Nasta sunt colecționari formați în atmosfera de renaștere culturală și națională a modernismului românesc, iar colecția adunată de ei cu sacrificii și gust constituie un tezaur al tradiției și spiritualității românești de pe toată întinderea istorică a tării. Acest tezaur a fost pus în valoare printr-o serie de expoziții tematice, precum cele de la Palatul Mogoșoaia, de la Muzeul Boierului Român de la Herești și expoziția temporară ”Euroart” vernisată și găzduită de Conacul ”Pană Filipescu” în august 2010.

Expoziția temporară ”COLECȚIA «LIANA ȘI DAN NASTA»” cuprinde o serie de obiecte de mare valoare artistică precum: scoarțe și covoare tradiționale românești, mobilier de fabricație autohtonă și străină din secolele XVIII – XIX, gravuri ale marilor maeștrii englezi Baily James, Milton Thomas și Godfrey Richard, donate de către familia Nasta, în anul 2009, Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova.

Actual

despescu_ipj_prahovaAstăzi a fost primit Ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor prin care începând cu data de 04 octombrie, comisarului şef de poliţie Bogdan DESPESCU i se prelungeşte împuternicirea de a îndeplini atribuţiile funcţiei de şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, până la data de 04.04.2012.

Biroul de presă al IPJ Prahova a trimis un comunicat în care este menţionată şi declaraţia comisarului şef Bogdan Despescu, odată cu prelungirea interimatului acestuia în funcţia instituţiei.

 „Voi continua activităţile iniţiate pentru perfecţionarea şi eficientizarea serviciului poliţienesc prahovean, urmărindu-se în principal:

 - creşterea nivelului de siguranţă publică ;

- îmbunătăţirea finalităţii judiciare ;

- asigurarea unui nivel superior de pregătire profesională a poliţiştilor ;

Asigur cetăţenii judeţului că poliţia prahoveană este în măsură să ofere comunităţii un serviciu poliţienesc de calitate, prin care gradul de siguranţă civică va creşte. Poliţiştilor le cer o mai mare implicare şi fermitate în activităţile de prevenire şi combatere a infracţionalităţii. În relaţia cu dumneavoastră, reprezentanţii mass-media, voi manifesta aceeaşi disponibilitate şi deschidere pentru o informare corectă a opiniei publice. Totodată, vă solicit sprijinul prin semnalarea situaţiilor de interes pentru munca de poliţie”, declară comisarul şef Bogdan Despescu în comunicatul remis către presă.

Actual

mercurIeri, dimineața, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase l-au depistat în flagrant în zona Hipodromului Ploieşti pe un bărbat în vârstă de 51 de ani, care deţinea ilegal asupra sa şi încerca să comercializeze un bidon din material plastic în care se afla cantitatea de 0,410 Kg de substanţă de culoare alb-argintie, posibil mercur.

Recipientul a fost ridicat în vederea cercetărilor, iar pe numele lui Ş. Gheorghe, cu domiciliul în Breaza, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere fără drept a unor substanţe toxice.

 

Filmări video efectuate în timpul depistării flagrante sunt disponibile în secţiunea APH Video

 

Foto: adevarul.ro

Actual

infografic-reteaua-offshore-kiss-taylorJurnalistul de investigaţie Mihai Munteanu a fost nominalizat în finala Daniel Pearl Awarda, ediţia 2011, de la Kiev, în urma unor serii de investigaţii jurnalistice transfrontaliere sub genericul Offshore Crime Inc.

The International Consortium of Investigative Journalists a analizat seria de articole de investigaţie reunite sub titlul generic Offshore Crime Inc., care vin să dezvăluie cum paradisurile fiscale din întreaga lume au devenit umbrela grupărilor de crimă organizată, nominalizându-le în finala Daniel Pearl Awards, ţinută anul acesta în capitala Ucrainei.

Reporterul de investigaţie Mihai Munteanu activează în organizaţia internaţională OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project)

Investigația OCCRP a arătat cum industria offshore funcționează în rețele transfrontaliere prin care se spală bani, se trafichează droguri și arme și se ascund funcționari sau politicieni corupți din diferite guverne ale lumii, despre cum se creează companii internaționale, cum se camuflează indivizi controversați în țările lor și cum se fentează autoritățile fiscale.

 


Echipa proiectului

Reporter principal: Mihai Munteanu (România)

Coordonator: Paul Cristian Radu (România)

Editor: Andrew Sullivan

Au contribuit:

Tamas Bodoky (Ungaria)

Vlad Lavrov (Ucraina)

Beth Kampachror (SUA)

Caitlin Gingley (SUA)

Stanimir Vaglenov (Bulgaria)

Actual

MONICA-MACOVEIEuroparlamentarul PDL Monica Macovei vrea ca parlamentarii să voteze la vedere şi în maximum 48 de ore o cerere de ridicare a imunităţii unui demnitar public.
"Decizia să se ia de plenul Camerei în maximum 48 ore de la primirea cererii de ridicare a imunităţii. Votul să fie obligatoriu la vedere, decizia să se ia fără analiza probelor din dosar, căci Parlamentul nu judecă, deci nu trebuie să cântărească probele aşa cum a făcut până acum", scrie europarlamentarul pe blogul personal.

Iată textul complet de pe blogul europarlamentarului Monica Macovei

Strategia Nationala Anticoruptie 2011-2014 (SNA 2011-2014) este in prezent in dezbatere publica, dupa ce Strategia anticoruptie 2008-2010 a Ministerul Justitiei (MJ) a facut obiectul unei analize independente dispuse de Comisia Europeana. Concluzia acesteia este ca Strategia 2005-2007 a fost mai buna si completa si trebuie urmata. O gasiti aici.

Documentul supus acum dezbaterii publice a fost refacut de MJ. Luni, 3 octombrie, are loc la Bucuresti, o dezbatere organizata de SAR si MJ pe noul proiect de strategie anticoruptie.

Am o propunere concreta ca sa eliminam generalitatile si sa construim real si credibil. Obiectivul 4 din proiectul actual al SNA 2011-2014 al MJ este ”Consolidarea integrităţii în rândul membrilor Parlamentului” si propune ca prima masura “Susţinerea în Parlament a adoptării unor norme procedurale clare privind deciziile Parlamentului de ridicare a imunităţii membrilor săi, pe baza celor mai bune practici din alte state membre ale UE (Recomandare MCV)”.

Propun inlocuirea acestei formulari generale cu o una concreta – Modificarea Regulamentelor Camerei Deputatilor si  Senatului astfel incat procedura de ridicare a imunitatii sa fie urmatoarea:

(1) decizia sa se ia de plenul camerei in maximum 48 ore de la primirea cererii de ridicare a imunitatii;

(2) votul sa fie obligatoriu la vedere, pentru ca electoratul sa vada cum voteaza alesii si pentru a evita ascunderea raspunderii in spatele votului secret, asa cum este acum;

(3)  decizia sa se ia fara analiza probelor din dosar, caci Parlamentul nu judeca, deci nu trebuie sa cintareasca probele asa cum a facut pina acum.

Potrivit practicilor altor state UE, Parlamentul trebuie doar sa se asigure ca cererea de ridicare a imunitatii nu este determinata de declaratii sau actiuni politice ale parlamentarului, adica invinuirea penala nu este una inventata, ci se bazeaza pe indicii de comitere a unei infractiuni, iar acestea rezulta (sau nu) din cererea de ridicare a imunitatii facuta de procurori; daca sunt astfel de indicii, de pilda daca se face referire la ceea ce rezulta din interceptari telefonice, filmari sau rapoarte de control, martori, etc, este suficient pentru a se lua decizia ridicarii imunitatii, pentru ca existenta acestor indicii arata ca nu este un dosar inventat din motive legate de declaratiile sau activitatea politica a parlamentarului. Atat trebuie pentru ridicarea imunitatii, restul (analiza probelor acuzarii si apararii) este treaba procurorului sau/si a judecatorului.

Exista un astfel de proiect de lege pe rolul Camerei Deputatilor, initiat de Sulfina Barbu, Sever Voinescu si Raluca Turcan, la care am contribuit, acum trebuie numai facute eforturi pentru a fi adoptat si apoi promovat la Senat. Acest proiect aduce normele procedurale romanesti in acord cu cele mai bune practici din state UE.  Consider ca aceasta trebuie sa fie propunerea MJ in noua sa strategie, asta daca isi ia raspunderea. Se poate face si un pas mai departe, ca in Germania, unde la inceputul fiecarei sesiuni parlamentare se decide ca toate cererile de ridicare a imunitatii se aproba automat si se revizuiesc numai daca ulterior apar elemente care indica ca a fost o acuzatie inventata.

Voi continua sa exprim public propuneri concrete cu privire la proiectul actual al strategiei anticoruptie. Imi pasa." - Sursa: http://www.monica-macovei.ro/blog/

Actual

invingemcancerulFederația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer lansează luni, 3 octombrie, campania de informare și responsabilizare cu privire la cancerul mamar “Nu am făcut destul”, cu mesajul “Ajută-ne! Mergi la control!”. Aceasta este o campanie socială adresată tuturor femeilor din România.

Pe durată campaniei, femeile vor putea efectua ecografii mamare gratuite, în centrele Gral Medical din Ploiești, Pitești, Craiova, Focșani și București. De asemenea, pacientele care se programează, pentru această ecografie gratuită, pe perioada campaniei, o pot efectua și după terminarea campaniei, până la sfârșitul anului 2011. Programările se pot face online pe site-ul www.invingemcancerul.ro sau la centrele Gral Medical din întreaga țară.

Campania inițiată și derulată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România beneficiază de sprijinul Roche Romania, Gral Medical și Europa FM.

Cancerul mamar este cea mai frecventă formă de cancer întalnită la femei și, din păcate, tot mai multe femei, din ce în ce mai tinere trec prin această experiență. Cancerul mamar înregistrează, în România, o incidență de 7.929 de cazuri noi pe an și o mortalitate de 3.101 de decese anual (Globocan 2008).

conferinta_de_presa_FABCCancerul mamar este curabil dacă este diagnosticat la timp. De aceea, este foarte important ca orice femeie să cunoască semnele și simptomele cancerului mamar, să învețe să se automonitorizeze și, în cazul în care observă unele dintre aceste simptome, să se prezinte la medic cât mai repede, pentru un consult de specialitate. Făcând acest lucru la timp, se poate evita agravarea bolii, ceea ce crește considerabil șansele de vindecare.

Orice femeie poate preveni apariția cancerului mamar printr-o alimentație sănătoasă, având un mod de viață activ, limitând consumul de alcool și tutun, precum și fiind foarte atentă la toate schimbările care apar la nivelul sânilor.

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer

www.invingemcancerul.ro

Actual

politistÎn ultima săptămână, Poliţia Municipiului Ploieşti a desfăşurat mai multe acţiuni pentru stoparea fenomenului cerşetoriei şi prostituţiei, manifestări în cadrul cărora poate fi inclusă şi prezenţa copiilor străzii, a spălătorilor de parbrize şi vânzătorilor ambulanţi care oferă spre vânzare diferite bunuri pe perioada staţionării autoturismelor la semafor.

Un alt aspect urmărit a fost depistarea şi sancţionarea conducătorilor de căruţe care circulă pe străzile din municipiu, unde circulaţia este interzisă pentru astfel de vehicule.

În urma celor zece acţiuni desfăşurate, poliţia a aplica 105 amenzi pentru cerşetorie, „parbrizari”şi prostituţie, 23 amenzi date comercianţilor ambulanţi aflaţi în neregulă, 136 de amenzi căruţaşilor, valoarea totală a sancţiunilor depăşind
suma de 80 de mii lei.

Poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti au organizat şi acţiuni pe raza municipiului Ploieşti pentru combaterea neregulilor din domeniul circulaţiei rutiere.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 58 sancţiuni contravenţionale din care :

- 22 sancţiuni conducătorilor de atelaje hipo;
- 21 sancţiuni conducătorilor de moto/mopede,biciclete;
- 15 sancţiuni pentru transport marfă şi persoane;
- pentru combaterea curselor ilegale au fost organizate două acţiuni pe raza municipiului Ploieşti, în zona Sala
Sporturilor, B-dul Republicii-Cartier Albert, B-dul Bucureşti şi B-dul Petrolului, ocazie cu nu au fost constatate nereguli pe această linie.

Actual

dosare_penaleUn ploieștean este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, după ce a încercat să păcălească reprezentanții biroului de înmatriculări auto, prezentând acte false.

Omul a venit la biroul de înmatriculări, în vederea transcrierii dreptului de proprietate pentru un autoturism, împrejurare în care s-a constatat că viza fiscală nu este valabilă, existând suspiciuni de falsificare a fişei.

În urma verificărilor efectuate şi analizării documentelor prezentate cu procurorul desemnat cu supravegherea urmăririi penale, s-a dispus cercetarea în stare de liberate a acestuia, urmând ca în funcţie de rezultatele cercetărilor şi expertizei efectuate să se dispună măsurile legale care se impun . Foto: realitatea.net

Actual

politia-echipaj-autoÎn ziua de  23.09.2011, C. Mariana a reclamat faptul că în timp ce se deplasa pe o stradă din Câmpina, a fost acostată de un tânăr care a deposedat-o prin violenţă de un lănţişor din aur.

Echipa operativă a stabilit că partea vătămată a fost trântită la pământ de un tânăr necunoscut, care a încercat să îi sustragă geanta. Întrucât femeia a opus rezistenţă, necunoscutul i-a smuls de la gât un lănţişor din aur în greutate de aproximativ 12 grame după care a fugit.

Poliţiştii au identificat principalul suspect de comiterea faptei, acesta fiind C. Robert, în vârstă de 15 ani, din comuna Sângeru, la scurt timp reuşindu-se depistarea şi reţinerea lui pe raza Municipiului Buzău.

După depistarea lui, a fost stabilit faptul că suspectul este cercetat în alte două dosare pentru comiterea a două infracţiuni de tâlhărie, fapte comise în ziua de 06.09.2011.

Joomla SEF URLs by Artio