Actual

Actual

invingemcancerulFederația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer lansează luni, 3 octombrie, campania de informare și responsabilizare cu privire la cancerul mamar “Nu am făcut destul”, cu mesajul “Ajută-ne! Mergi la control!”. Aceasta este o campanie socială adresată tuturor femeilor din România.

Pe durată campaniei, femeile vor putea efectua ecografii mamare gratuite, în centrele Gral Medical din Ploiești, Pitești, Craiova, Focșani și București. De asemenea, pacientele care se programează, pentru această ecografie gratuită, pe perioada campaniei, o pot efectua și după terminarea campaniei, până la sfârșitul anului 2011. Programările se pot face online pe site-ul www.invingemcancerul.ro sau la centrele Gral Medical din întreaga țară.

Campania inițiată și derulată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România beneficiază de sprijinul Roche Romania, Gral Medical și Europa FM.

Cancerul mamar este cea mai frecventă formă de cancer întalnită la femei și, din păcate, tot mai multe femei, din ce în ce mai tinere trec prin această experiență. Cancerul mamar înregistrează, în România, o incidență de 7.929 de cazuri noi pe an și o mortalitate de 3.101 de decese anual (Globocan 2008).

conferinta_de_presa_FABCCancerul mamar este curabil dacă este diagnosticat la timp. De aceea, este foarte important ca orice femeie să cunoască semnele și simptomele cancerului mamar, să învețe să se automonitorizeze și, în cazul în care observă unele dintre aceste simptome, să se prezinte la medic cât mai repede, pentru un consult de specialitate. Făcând acest lucru la timp, se poate evita agravarea bolii, ceea ce crește considerabil șansele de vindecare.

Orice femeie poate preveni apariția cancerului mamar printr-o alimentație sănătoasă, având un mod de viață activ, limitând consumul de alcool și tutun, precum și fiind foarte atentă la toate schimbările care apar la nivelul sânilor.

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer

www.invingemcancerul.ro

Actual

politistÎn ultima săptămână, Poliţia Municipiului Ploieşti a desfăşurat mai multe acţiuni pentru stoparea fenomenului cerşetoriei şi prostituţiei, manifestări în cadrul cărora poate fi inclusă şi prezenţa copiilor străzii, a spălătorilor de parbrize şi vânzătorilor ambulanţi care oferă spre vânzare diferite bunuri pe perioada staţionării autoturismelor la semafor.

Un alt aspect urmărit a fost depistarea şi sancţionarea conducătorilor de căruţe care circulă pe străzile din municipiu, unde circulaţia este interzisă pentru astfel de vehicule.

În urma celor zece acţiuni desfăşurate, poliţia a aplica 105 amenzi pentru cerşetorie, „parbrizari”şi prostituţie, 23 amenzi date comercianţilor ambulanţi aflaţi în neregulă, 136 de amenzi căruţaşilor, valoarea totală a sancţiunilor depăşind
suma de 80 de mii lei.

Poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti au organizat şi acţiuni pe raza municipiului Ploieşti pentru combaterea neregulilor din domeniul circulaţiei rutiere.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 58 sancţiuni contravenţionale din care :

- 22 sancţiuni conducătorilor de atelaje hipo;
- 21 sancţiuni conducătorilor de moto/mopede,biciclete;
- 15 sancţiuni pentru transport marfă şi persoane;
- pentru combaterea curselor ilegale au fost organizate două acţiuni pe raza municipiului Ploieşti, în zona Sala
Sporturilor, B-dul Republicii-Cartier Albert, B-dul Bucureşti şi B-dul Petrolului, ocazie cu nu au fost constatate nereguli pe această linie.

Actual

dosare_penaleUn ploieștean este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, după ce a încercat să păcălească reprezentanții biroului de înmatriculări auto, prezentând acte false.

Omul a venit la biroul de înmatriculări, în vederea transcrierii dreptului de proprietate pentru un autoturism, împrejurare în care s-a constatat că viza fiscală nu este valabilă, existând suspiciuni de falsificare a fişei.

În urma verificărilor efectuate şi analizării documentelor prezentate cu procurorul desemnat cu supravegherea urmăririi penale, s-a dispus cercetarea în stare de liberate a acestuia, urmând ca în funcţie de rezultatele cercetărilor şi expertizei efectuate să se dispună măsurile legale care se impun . Foto: realitatea.net

Actual

politia-echipaj-autoÎn ziua de  23.09.2011, C. Mariana a reclamat faptul că în timp ce se deplasa pe o stradă din Câmpina, a fost acostată de un tânăr care a deposedat-o prin violenţă de un lănţişor din aur.

Echipa operativă a stabilit că partea vătămată a fost trântită la pământ de un tânăr necunoscut, care a încercat să îi sustragă geanta. Întrucât femeia a opus rezistenţă, necunoscutul i-a smuls de la gât un lănţişor din aur în greutate de aproximativ 12 grame după care a fugit.

Poliţiştii au identificat principalul suspect de comiterea faptei, acesta fiind C. Robert, în vârstă de 15 ani, din comuna Sângeru, la scurt timp reuşindu-se depistarea şi reţinerea lui pe raza Municipiului Buzău.

După depistarea lui, a fost stabilit faptul că suspectul este cercetat în alte două dosare pentru comiterea a două infracţiuni de tâlhărie, fapte comise în ziua de 06.09.2011.

Actual

cutitO patrulă mixtă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Urlaţi a observat pe stradă din localitate un grup de tineri, unul dintre aceştia fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi având o atitudine agresivă.

Acesta a fost legitimat, asupra lui fiind găsit un cuţit cu lama de 18 cm lungime, pe care îl avea scuns sub bluza cu care era îmbrăcat.

Pentru acest lucru, lui M. Robert i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de port fără drept al unei arme albe.

Actual

stadionul_ilie_oanaPeste 600 de poliţişti, lucrători ai Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti, poliţişti locali şi agenţi de pază vor asigura măsurile de ordine publică la festivitatea de inaugurare a stadionului „Ilie Oană”, ce va avea loc Vineri 23 Septembrie 2011. Aceleaşi efective vor asigura şi buna desfăşurare a meciului de fotbal dintre echipele F.C. DINAMO Bucureşti şi F.C. PETROLUL Ploieşti, din cadrul Ligii I, ediţia de campionat 2011 – 2012. Meciul va avea loc Duminică, 23 septembrie a.c., începând cu ora 21.30, pe stadionul "Ilie Oană", şi este catalogat ca fiind unul cu grad ridicat de risc.

Participanţii la aceste manifestări sportive trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine, atât pe traseele către locul de desfăşurare a meciului, cât şi în apropierea şi în incinta arenei sportive.

Poliţia şi Jandarmeria recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, şi să se delimiteze de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

Pentru a evita blocajele în trafic şi disconfortul creeat prin aceasta, este de preferat să se folosească mijloacele de transport în comun, până în apropierea blocajelor ce vor fi instituite în zona adiacentă stadionului.

La festivitatea de Vineri, accesul publicului în incinta stadionului se face începând cu ora 18.00, la eveniment fiind estimată participarea a aproximtiv 15.000 de spectatori.


Acelaşi număr de suporteri este preconizat şi pentru meciul de Duminică, în acest caz accesul în stadion fiind permis începând cu ora 19.00.

Pentru a evita producerea unor evenimente nedorite, recomandăm suporterilor să-şi programeze sosirea din timp la stadion, înainte de începerea manifestărilor .

În zona stadionului şi adiacentă acestuia, vor fi instituite blocaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei în următoarele puncte:


-         intersecţia str. Praga cu str. Sportului;

-         intersecţia str. Ion Creangă cu str. Gh. Bariţiu;

-         intersecţia str. Armoniei cu str. 1 Mai;

-         intersecţia str. Armoniei cu str. M. Bravu;

-         intersecţia str. Al. Vlahuţă cu str. Ghe. Topârceanu;

-         intersecţia str. Stadionului cu str. Tabaci;

-         intersecţia str. Tabaci cu str. M. Bravu;

-         intersecţia str. M. Bravu cu str. Buna Vestire;

-         intersecţia str. M. Bravu cu str. Avram Iancu;

Riveranii vor putea pătrunde în acest perimetru doar după ce se vor legitima cu acte doveditoare ale acestei calităţi.

În zilele de Vineri şi Duminică, traseele mijloacelor de transport în comun 104 şi 105 vor fi deviate, astfel încât să fie evitată zona adiacentă stadionului.
Echipele de intervenţie ale serviciilor de urgenţă (ambulanţă, pompieri etc)  au fost notificate în sensul evitării acestui perimetru, excepţie făcând cazul în care se impune intervenţia în interiorul acestuia.

Suporterii care se vor deplasa la stadion cu autoturismele trebuie să aibă în vedere faptul că în zona stadionului există posiblitatea să nu găsească locuri de parcare disponibile. În acest sens, sunt rugaţi să-şi parcheze autoturismele în parcările amenajate în alte zone ale municipiului.

Totodată, persoanele care vor veni la stadion cu autoturismele şi fac deplasarea din alte localităţi, sunt rugate să ia în considerare posiblitatea parcării în apropierea intrărilor în municipiu.

Pentru a evita producerea unor incidente nedorite, este recomandat ca în interiorul autoturismelor să nu fie lăsate la vedere bunuri de valoare care ar putea tenta infractorii.

Potrivit prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive, spectatorilor le este interzis:

• să consume băuturi alcoolice în zona stadionului şi să pătrundă în stare de ebrietate în arena sportivă sau având asupra lor băuturi alcoolice ;

• să introducã în arena sportivă inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen;

• să deţină sau să introducă în stadion petarde, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă;
• să escaladeze gardurile care delimitează spaţiul de joc sau gardurile interioare de separare a sectoarelor;

• să săvârşească fapte, acte sau gesturi obscene, să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum şi ameninţări cu acte de violenţă împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora.

Forţele de ordine angrenate în această misiune vor asigura măsurile de ordine publică în zona imediată şi apropiată a stadionului, pe traseele de afluire/defluire ale spectatorilor atât înainte de începerea meciului cât şi pe timpul şi după încheierea acestuia. La solicitare, se va interveni şi în incinta stadionului  pentru restabilirea ordinii publice sau evacuarea, în caz de nevoie, a grupurilor de suporteri turbulenţi.

Actual

catuse01În data de 12 septembrie, în jurul orei 1.00 o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie Ploieşti, a observat în zona centrală a municipiului doi tineri care aveau un comportament suspect şi despre care existau indicii că ar fi fost implicaţi în sparegerea mai multor locuinţe.

Cei doi au fost conduşi la sediul Poliţiei, din cercetările efectuate de judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminale, rezultând că aceştia sunt principalii suspecţi în cazul mai multor furturi din locuinţe comise în perioada august-septembrie 2011.

D. Niculae şi C. Robert, ambii în vârstă de 15 ani din Ploieşti, sunt „specializaţi” în furturi din locuinţă, „preferatele” lor fiind apartamentele cu tâmplărie tip termopan, situate la parterul blocurilor.

Până în prezent, în sarcina lor a fost reţinută comiterea a 13 astfel de furturi, poliţiştii reuşind ca într-o singură zi să recupereze peste 70% din bunurile sustrase de cei doi.

Minorii vor fi prezentaţi Serviciului de Medicină Legală Ploieşti în vederea expertizării neuropsihiatrice pentru stabilirea discernământului, în funcţie de rezultatul cercetărilor urmând a fi luate măsurile legale.

Actual

scoala_eleviLa prima vedere a datelor, 86% dintre cetatenii romani sunt de parere ca trebuie sa se predea religia la scoala si doar 8% au opinia contrara, arata datele cercetarii Religie si comportament religios, realizata de Fundatia Soros Romania.

Diferente majore apar in felul in care romanii inteleg cum sa se predea religia in scolile publice. Respondentii pot fi impartiti in trei grupuri: „conservatorii” – care prefera predarea religiei ca materie obligatorie, de catre preoti, iar fiecarui elev sa i se predea dogma propriei confesiuni; „progresistii” care prefera religia ca istoria religiilor, o materie optionala, predata de catre persoane specializate; iar „indecisii” care tind sa raspunda „nu stiu” sau au refuzat sa raspunda.

Doar 9% dintre respondenti sunt „puternic progresisti”, in timp ce 16% sunt „puternic conservatori”. Pentru trei sferturi din populatia Romaniei discutia cu privire la ce, cum si de catre cine sa fie predat ramane inca deschisa, incluzand aici 27% „mai degraba conservatori”; 22% „indecisi”; si 27% „mai degraba progresisti”.

Din ce in ce mai putini romani sunt de acord cu obligativitatea predarii religiei in scolile publice

In acelasi timp, procentul persoanelor cu varsta pana in 30 de ani care spun sa nu se predea religia la scoala este de 16%, dublu fata de media nationala. Mai mult, in randul celor ce la momentul sondajului erau elevi sau studenti, acelasi procent creste la 24%. Aceleasi date releva ca 50% dintre romani sunt de parere ca religia trebuie sa fie o materie obligatorie, fata de 40% carecred ca ar trebui sa fie optionala; 52% spun ca elevii sa participe la cursuri care prezinta doar religia lor si doar 32% prefera cursurile la care sunt prezentate mai multe religii; in fine, cei mai multi dintre romani ar prefera ca religia sa fie predata de profesori specializati in istoria religiilor, 46% fata de 38% care cred ca religia ar trebui sa fie predata de preoti.

La nivel national, in ultimii cinci ani numarul celor ce sunt de acord cu religia obligatorie in invatamantul public a scazut de la 71% in 2006 la 50% in 2011. In acelasi timp, ponderea celor ce nu sunt de acord cu obligativitatea religiei s-a dublat, de la 22% la 40% in acelasi interval de timp. Cercetarea „Religie si comportament religios” a fost realizata de o echipa de sociologi compusa din Raluca Popescu, MirelPalada si Claudiu Tufis, sub coordonarea lui Ovidiu Voicu, manager de programe, in cadrul programului Studii Electorale Romanesti al Fundatiei Soros.Datele au fost culese, in perioada 01 – 21 iunie 2011, de compania International Brand Consultants. Esantion principal: 1.204 persoane, reprezentativ pentru populatia tinta cu o eroare de +/- 2,9% la un nivel de incredere de 95%.

Cercetarea „Religie si comportament religios” este prima analiza completa a fenomenului religios la nivelul populatiei Romaniei, care pune sub lupa valorile, comportamentele si raportarea la politici si viata politica la nivelul celor mai importante confesiuni intalnite in Romania.In perioada urmatoare, Fundatia Soros Romania va da publicitatii si alte date obtinute in cadrul cercetarii.

Sursa foto: judetulprahova.ro

Actual

missworldDistracţie multă, voie bună şi, desigur, multe fete frumoase - toate acestea în clubul Hotelului Alexandros din Buşteni.

Cele 30 de concurente pentru titlul de Miss World România 2011, aflate în cantonament pe Valea Prahovei, au petrecut alături de câţiva dansatori profesionişti.

Organizatorii le-au pregătit fetelor şi o surpriză, care nu putea lipsi de la o astfel de petrecere, un tort cu artificii.

Finala Miss World România 2011 va avea loc sâmbătă, 10 septembrie a.c., la Piteşti. Câştigătoarea va reprezenta România la Miss World 2011, la Londra.

Actual

penitenciar1În perioada 05 - 18 septembrie 2011 se va desfăşura concursul de admitere pentru ocuparea a 275 de locuri la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tg.Ocna, sesiunea 2011, ce va avea loc la sediul şcolii.

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare este o instituţie de formare profesională a agenţilor de penitenciare, care funcţionează în cadrul Ministerului Justiţiei. Instituţia asigură dobândirea de competenţe prin însuşirea unor noţiuni din domeniul juridic, socio-uman şi reglementări specifice sistemului penitenciar.
 Cele 275 de locuri sunt repartizate astfel: bărbaţi - 245 locuri şi femei - 30 locuri. Un număr de 11 prahoveni s-au înscris la concurs.

Concursul de admitere în Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna se desfăşoară în condiţiile stabilite prin Ordinul Ministrului Justiţiei nr 1558/C/01.06.2009, publicat în Monitorul Oficial nr. 535 din 03.08.2009, cu modificările şi completările ulterioare şi se va desfăşura în două etape:

-susţinerea probelor eliminatorii: verificarea aptitudinilor fizice, în perioada 05 – 09 septembrie 2011;

-susţinerea probelor de verificare a cunoştinţelor teoretice, în format test grilă la „Limba română”  (10 septembrie 2011) şi „Istoria românilor” (11 septembrie 2011).

Sunt aşteptaţi să participe la concursul de admitere un număr de 736 candidaţi, respectiv 555 bărbaţi şi 181 femei.

Participarea la concursul de admitere este condiţionată de respectarea criteriilor  şi condiţiilor de participare, precum şi de achitarea taxei de participare, conform Metodologiei aprobate prin ordinul Ministrului Justiţiei nr 1558/C/01.06.2009.

Înainte de susţinerea fiecărei probe de concurs, candidaţilor vor participa la instructajul privind condiţiile de desfăşurare a probelor sportive, ocazie cu care aceştia vor achita taxa de concurs.

Accesul candidaţilor în şcoală este permis numai în baza documentelor de identitate valide şi este strict interzis accesul candidaţilor care au asupra lor telefoane mobile, camere de luat vederi, aparate foto, sau orice alt dispozitiv audio-video. Identificarea unor astfel de obiecte asupra  candidaţilor cu ocazia controlului la intrarea în unitate sau după acces, înainte sau în timpul desfăşurării probelor, până la ieşirea din şcoală, atrage eliminarea din concurs a celor în cauză, indiferent de motivul invocat.Pentru o mai bună informare asupra specificului activităţii instituţiei noastre, condiţiile de concurs de admitere sau de şcolarizare, oferta educaţională a Şcolii, precum şi graficul de desfăşurare a concursului, vă invităm să vizitaţi site-ul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, www.snpaptgocna.ro, precum şi site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, www.anp-just.ro.

Actual

jurnalismPrimele programe de master cu frecvenţă redusă (FR),
la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării,
Universitatea din Bucureşti
 
Între 7 şi 14 septembrie (mai puţin sâmbătă şi duminică), Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC), Universitatea din Bucureşti (UB) face înscrieri la două programe de master cu frecvenţă redusă, acreditate de ARACIS şi recunoscute de Ministerul educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului (Monitorul Oficial 617bis din 2011).
 
Aceste programe sunt:
Jurnalism tematic (doi ani)
Comunicare corporativă (doi ani).
 
În concordanţă cu standardele academice, aceste două programe de master sunt echivalente cu programele de master de la zi de Jurnalism tematic şi  Comunicare corporativă (acreditate), iar numărul de ore de seminar este acelaşi. Întâlnirile tutoriale au loc în week-end (patru întâlniri pe semestru) iar cursurile sunt oferite sub formă de  materialele de studiu, la începutul fiecărui semestru.
 
Concursul de admitere constă în eseu de motivaţie în funcţie de interes, afinităţi, experienţa acumulată şi specificul programului de masterat ales. Eseurile vor fi redactate cu diacritice. Candidaţii sunt declaraţi admişi la FR dacă obţin cel puţin nota 7 la admitere, în limita celor 50 de locuri pentru fiecare master. Eseul de motivaţie este parte componentă a dosarului de înscriere.
 
Taxă de studiu 2011-2012: 3 000 de lei.
 
Se pot înscrie la concursul de admitere în învăţământul de masterat absolvenţi cu diploma de licenţă sau echivalentă acesteia (forma de învăţământ de lungă durată) indiferent de instituţia şi anul în care candidatul a obţinut diploma de licenţă sau echivalenta acesteia.
 
Informaţii suplimentare – www.fjsc.ro

Admiteri pentru nivel licenţă –învăţâmânt la distanţă (ID)
la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării,
Universitatea din Bucureşti. Sesiunea a II-a
 
În perioada 5 - 15  septembrie (mai puţin sâmbătă şi duminică) se pot depune dosarele pentru concursul de admitere, nivel licenţă, pe baza de eseuri de motivaţie la secţia ID a FJSC.
Eseu de motivație (2 pagini / 5000 de semne) va pune accent pe interesul candidatului pentru specializarea pe care dorește să o urmeze în beneficiul unor activităţi profesionale viitoare. Eseurile vor fi redactate cu diacritice. Candidaţii sunt declaraţi admişi la ID dacă obţin cel puţin nota 5 la admitere, în limita celor 250 de locuri. Eseul de motivație este parte componentă a dosarului de înscriere.
 
Programele de licenţă, învăţământ la distanţă, sunt:
- Comunicare şi relaţii publice - autorizare provizorie (HG 749/2009), în curs de acreditare
- Jurnalism - autorizare provizorie (HG 749/2009).
Alegerea specializării se face după primele trei semestre.
 
Informaţiile referitoare la conţinutul dosarului de admitere se găsesc aici:  http://www.fjsc.ro/ro/informatii/35-Program-de-licen-ZI
Informaţiile generale referitoare la admiterea la FJSC se găsesc aici: http://www.fjsc.ro/ro/informatii/157-Introducere.


Ofertă bogată de locuri finanţate de la buget,
pentru programele de master zi
ale Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării,
Universitatea din Bucureşti
 
Cifra de şcolarizare, finanţată de la bugetul de stat, pentru studiile universitare de master, cursuri de zi, în anul universitar 2011-2012, repartizată FJSC, ca urmare a OMECTS nr. 5271/5.09.2011, este de 170 locuri buget.
 
FJSC are următoarele programe de MASTER acreditate, conform  Monitorul Oficial, 617 bis, 31.VIII.2011:
Zi
170 de locuri la buget/ 85 de locuri cu taxă
Campanii de comunicare în publicitate şi relaţii publice
Comunicare corporativă
Jurnalism politic
Jurnalism tematic
Managementul instituţiilor mass-media
Mass-media, dezvoltare, societate (în limba franceză - Médias, développement, société)
Producţie multimedia şi audio-video
Teorii şi metode de cercetare în ştiinţele comunicării 


Învăţământ cu frecvenţă redusă
100 de locuri cu taxă
Comunicare corporativă
Jurnalism tematic

Programele de master durează doi ani. Dosarele de candidatură se primesc în perioada 7 - 14 septembrie (mai puţin sâmbătă şi duminică), iar examenele de admitere sunt în perioada 15-17 septembrie. Taxa de studiu 2011-2012: 3 000 de lei.

Informaţii suplimentare – www.fjsc.ro.

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării este prima facultate de jurnalism înfiinţată după 1989, fiind recunoscută pe plan naţional şi internaţional drept un spaţiu al formării profesionale la cele mai înalte standarde. Toate diplomele şi atestatele eliberate de FJSC sunt recunoscute oficial; majoritatea absolvenţilor se integrează profesional în instituţiile mass-media din România (posturi de radio şi televiziune, publice şi particulare, publicaţii diverse etc.), agenţii de publicitate şi de relaţii publice, departamente de comunicare.

Universitatea din Bucureşti s-a situat pe primul loc în clasamentul universităţilor, realizat de către Ministerul educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului în septembrie 2011.

Joomla SEF URLs by Artio