Actual

Actual

violinLa sfârşitul lunii mai 2011 , s-a semnat parteneriatul între Societatea Română de Radiodifuziune şi Penitenciarul Târgşor. Obiectul acordului este participarea persoanelor private de libertate femei la realizarea proiectului „Ascultă cinci minute de muzică clasică”.

Proiectul a fost demarat de Societatea Română de Radiodifuziune, la 1 octombrie 2010, cu scopul de a aduce muzica clasică mai aproape de potenţialul ei public, într-un mod neconvenţional. Proiectul s-a desfăşurat în hypermarket-uri, mall-uri, muzee, autobuze, şcoli, iar din luna iunie 2011 se derulează la Penitenciarul Târgşor.

Activitatea constă în prezentarea spre audiere persoanelor private de libertate a unor fragmente de muzică clasică, de mai multe ori pe zi, timp de 5 minute.

Audierea fragmentelor de muzică clasică este însoţită de succinte referiri la viaţa şi opera autorului, iar persoanele private de libertate pot obţine prezentări detaliate, realizate de către educatori şi care se găsesc la Clubul din spaţiul de deţinere.

În cadrul acestui proiect, în data de 27 iulie 2011 Penitenciarul Târgşor a organizat concursul cu tema “Să cunoaştem autorul şi opera acestuia” la care au participat  8 persoane private de libertate, câştigătoarele primelor 3 locuri au fost premiate cu diplome de merit, vizite la masă cu familia ori suplimentarea drepturilor la vizită şi pachet.

Actual

spital_UrlatiMembrii Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti au aprobat, cu unanimitate de voturi, transformarea centrelor de sănătate din localităţile Urlaţi şi Bălţeşti în unităţi sanitare multifuncţionale aflate în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Cele două centre de sănătate au fost închise la 1 aprilie 2011 în urma deciziei Guvernului.

În urma deciziei luate în cadrul Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă, vor începe demersurile pentru încheierea de contracte cu medicii care au lucrat în cele două spitale înainte de închiderea acestora.

De asemenea, în urma votului din consiliul de administraţie al judeţeanului, vor fi făcute demersuri pentru obţinerea autorizaţiilor necesare deschiderii celor două centre sanitare multifuncţionale.

Data la care vor fi deschise cele două centre va fi stabilită în funcţie de obţinerea avizelor şi de încheierea contractelor cu personalul medical.

Preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a participat la şedinţa Consiliului de Administraţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unitate sanitară aflată în administrarea Consiliului Judeţean Prahova.

semcu_adrian3“Mă bucur că, după patru luni în care cele două spitale, închise în mod abuziv şi nejustificat, nu au funcţionat, s-a găsit o soluţie pentru redeschiderea acestora. Îi felicit pe primarii liberali ai localităţilor Urlaţi şi Bălţeşti pentru demersurile făcute în tot acest timp, pentru ca zecile de mii de locuitori din aceste zone să poată beneficia de servicii medicale. Mulţumesc primarului oraşului Urlaţi, Marian Machiţescu şi primarului comunei Bălţeşti, Ion Radu, pentru toate eforturile pe care le-au depus pentru redeschiderea celor două centre sanitare.

Fără demersurile celor doi primari liberali, cele două spitale ar fi rămas închise, sau ar fi avut soarta centrului de sănătate din Plopeni, care a fost închis de Guvern fiind considerat nerentabil şi ulterior a fost preluat de o clinică particulară. Îi felicit încă o dată pe cei doi primari pentru că nu au uitat de interesul oamenilor care i-au votat”, a declarat liderul liberalilor prahoveni, Adrian Semcu.

Actual

caiÎn ziua de 24 iulie, în jurul orei 20, Poliţia Comunală Măneciu a fost sesizată telefonic despre faptul că în dimineaţa aceleiaşi zile  persoane necunoscute i-au furat unui localnic doi cai din incinta taberei Suzana, de pe raza comunei.

La scurt timp de la primirea sesizării, poliţiştii au reuşit identificarea suspecţilor, aceştia fiind G. Codrut, G. Gheorghe şi G. Viorel, toţi trei domiciliaţi în Săcele, judeţul Braşov. Cei trei au fost depistaţi în punctul “Babarunca” din localitatea Săcele, la vederea poliţiştilor abandonând caii şi fugind în pădure.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că în dimineaţa zilei de 24.07.2011 cei trei s-au deplasat cu un taxi din localitatea Săcele în punctul “Suzana” şi, din incinta Taberei de agrement au sustras cei doi cai cu intenţia de a-i vinde în târgul de animale Prejmer din judeţul Braşov.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevazută si pedepsită de art. 208-209 alin. 1 lit. a şi g din Codul penal.

Actual

catuse01În ziua de 25 iulie, autori necunoscuţi au forţat uşa de acces a unui chioşc de difuzare a presei din Ploieşti, iar din interior au sustras mai multe produse (ness, cafea etc) precum şi reviste.

Cercetările întreprinse de poliţiştii Secţiei 1 Ploieşti au condus la identificarea principalilor suspecţi: doi tineri ploieşteni cu vârste de 13, respectiv 14 ani, de la care au fost recuperate majoritatea produselor sustrase.

Din verificări, a reieşit că unul dintre suspecţi este principalul suspect în cazul unui furt similar comis în luna Martie ac., faptă rămasă iniţial cu autor necunoscut.

Actual

cerealeOfiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova au extins cercetările într-un dosar penal privind achiziţii de cereale din spaţiul intracomunitar.

Astfel, a fost stabilit faptul că în perioada 1 ianuarie 2009 – 8 octombrie 2010, doi cetăţeni români şi unul turc au desfăşurat activităţi infracţionale în domeniul achiziţiei de cereale atât din spaţiul intracomunitar cât şi din spaţiul naţional.

Aceştia nu au declarat operaţiunile comerciale derulate, producând un prejudiciu de 3.737.777 lei.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii au probat participarea la activităţile infracţionale a altor două persoane, un cetăţean român şi unul turc, ambii domiciliaţi în Ploieşti, care în prezent sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală.
Actual

monografie_ploiesti_prezentareÎn cei 10 ani de existenţă, Societatea culturală „Ploieşti-Mileniul III”( preşedinte ing.Constantin Trestioreanu) ne-a obişnuit cu apariţii editoriale lansate aproape în fiecare lună, ultima dintre ele fiind prezentată publicului ieri. Este vorba de ISTORIA PLOIEŞTIULUI ÎN DATE, o carte de referinţă excepţională, cu valoare de unicat, dedicată atât specialiştilor în domeniu, cât şi tuturor acelora care doresc să fie bine informaţi despre oraşul în care trăiesc şi muncesc. Noul volum este uşor de urmărit, util, relevant, plin de învăţăminte, frumoasă chiar, deoarece este mai mult decât o istorie, este o enciclopedie, cu date statistice, evenimente, istorie, sănătate, cultură şi artă, religie, administraţie locală, sport, aparaţii editoriale, presă, personalităţi etc. Într-un cuvânt, toată viaţa complexă a urbei noastre din ultimii 200 de ani, mai ales.

Cartea, în format A4,  este opera colectivă a 4 autori: Marian Chirulescu – principalul artizan al lucrării, slujitor neobosit pe altarul culturii, prof.dr. Gheorghe Marinică – autor a zeci de cărţi (proză şi poezie), în special monografii, Oana Dinu – şefa serv. Achiziţii de la Biblioteca judeţeană „Nicolae Iorga”şi econ. Mihaela Sandu – şefa serv. Informatică de la aceeaşi instituţie. În demersul lor, autorii au folosit peste 10 000 de fişe şi peste 100 de repere bibliografice, inclusiv sprijinul acordat de reputaţi oameni de cultură ploieşteni, precum regretatul Mihai Apostol, Ion Şt.Baicu, Gheorghe Neagu, Gabriel Stoian, Florin Zorilă ş.a.

„ Valoarea acestei cărţi este un bun câştigat, care nu mai trebuie demonstrat, situându-se printre lucrările de referinţă ale domeniului, la care se pot raporta toţi locuitorii Ploieştiului şi nu numai ei (...).Aici se regăsesc eforturile de secole ale ploieştenilor şi ale edililor pentru dezvoltarea unei comunităţi umane dinamice, ajunsă azi la peste 230 000 de membri, creatori de valori materiale şi spirituale(...). De aceea, în numele administraţiei locale, salutăm apariţia acestui volum enciclopedic şi îi felicităm pe  autori şi Societatea culturală „Ploieşti- Mileniul III” pentru consecvenţa cu care, pe parcursul celor 10 ani de la înfiinţare, a oferit ploieştenilor şi prahovenilor peste 65 de cărţi, dintre care 45 constituie capitole ale Monografiei Municipiului Ploieşti, proiect prioritar al acesteia”, se menţionează în Cuvântul înainte, semnat de primarul Andrei Liviu Volosevici.

Acum două zile, cu prilejul lansării acestei cărţi, cunoscutul om de cultură prof. Nicolae Dumitrescu a anunţat că primul volum din cele patru ale Monografiei Municipiului Ploieşti se află deja la tipar. O veste care ne bucură prin faptul că acest mare proiect al Societăţii culturale „Ploieşti-Mileniul III” pare să întreacă, prin date, informaţii, fotografii şi amploare, celebra carte a lui Sevastos din anul 1937.

Text şi foto: Ioan POPESCU

Actual

cutitLa Penitenciarul Ploieşti, în dimineaţa zilei de 25 iulie, a avut loc o altercaţie între mai mulţi deţinuţi. Aceştia s-au atacat reciproc în momentul deschiderii celulelor.

Personalul de pază a reacţionat imediat, separând deţinuţii aflaţi în mijlocul unei bătăi.

Şapte dintre persoanele private de libertate implicate în acest incident au fost prezentate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti pentru acordarea de îngrijiri medicale. Ele prezintă leziuni la nivelul capului, gâtului şi membrelor inferioare.

Conform unui comunicat trimis presei, Conducerea Penitenciarului Ploieşti a procedat la luarea măsurilor pentru restabilirea ordinii şi efectuează cercetări pentru stabilirea persoanelor care se fac vinovate de producerea acestui incident.

Penitenciarul Ploieşti are persoane private de libertate încadrate în regim semideschis.

Actual

accidentVineri, 22 iulie, în jurul orei 1.30, un un şofer din Valea Călugărească care îşi conducea autoturismul pe DN1B, în direcţia Buzău – Ploieşti, a intrat pe contrasens şi a izbit o maşină care circula din sens opus. Traiectoria autovehicolului nu s-a oprit aici, maşina lovind un autotractor. Şoferul vinovat de producerea accidentului, împreună cu un pasager din maşina sa, au decedat în urma impactului violent.

A. Florin, de 26 de ani, din Valea Călugărească, îşi conducea autoturismul pe DN 1B, pe banda nr. 2, a sensului de deplasare Buzău - Ploieşti şi ajungând la km. 20+510 m, a pătruns pe sensul opus unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de către C. Paul, care circula în direcţia Ploieşti - Buzău, pe banda nr. 2.

După impactul între cele două autoturisme, primul autoturism a intrat în coliziune cu un autotractor, care tracta o semiremorcă, ansamblu condus de către  T. Ştefan, care circula pe banda nr. 2, în direcţia Ploieşti - Buzău.

În urma coliziunii, autotractorul cu remorcă a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu gardul unui imobil avariind şi autoutilitara parcată în dreptul intrării în imobil.

În urma producerii accidentului a rezultat decesul conducătorului primului autoturism şi al unui pasager din acelaşi autoturism.

Actual

drink_driveUn şofer care se deplasa pe Bulevardul Carol I din Câmpina a fost oprit de un echipaj de poliţişti pentru control. Şoferul mirosea a alcool, motiv pentru care agenţii l-au testat cu aparatura din dotare. 0,46 mg/l a fost rezultatul testului, motiv suficient pentru ca şoferul surprins în trafic să fie condus la Spitalul Municipal Câmpina pentru recoltarea probelor de sânge.

După stabilirea alcolemiei, conducătorul auto s-a ales cu dosar de urmărire penală, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană cu o alcoolemie peste limita legală admisă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87 alin.1 din O.U.G. 195/2002 Rep.

Actual

manastirea_zamfiraÎn data de 22 iulie a.c., zece deţinuţi aflaţi în executarea pedepselor în regim semideschis din Penitenciarul Ploieşti au vizitat Mânăstirea Zamfira din judeţul Prahova.

Penitenciarului Ploieşti anunţă, printr-un comunicat de presă că, prin desfăşurarea unor astfel de acţiuni, personalul Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială împreună cu preotul capelan al unităţii doresc cultivarea sentimentelor moral-creştine, precum şi aprofundarea mesajelor şi a învăţăturilor transmise de Biserica Ortodoxă.

Asistarea moral-religioasă a persoanelor pe care unităţile penitenciare le au în custodie presupune desfăşurarea unor activităţi care necesită eforturi susţinute în vederea reintegrării sociale şi spirituale a deţinuţilor după perioada de detenţie, iar suportul moral oferit are o mare importanţă pentru menţinerea echilibrului interior al persoanelor private de libertate.

manastirea_zamfira_1Tot astăzi, la sediul Penitenciarului Ploieşti, Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială  în colaborare cu asistenţii sociali din  partea primăriilor de pe raza judeţului Prahova  a  organizat  un atelier de lucru intitulat „Oameni printre oameni” unde au avut loc dezbateri pe problematica devianţei şi a cauzelor infracţionalităţii, la  care a participat şi un grup de 10 persoane private de libertate din regim semideschis.

Acţiunea a avut drept scop, informarea reprezentanţilor comunităţii cu privire la urmările pe care ar putea să le aibă în plan profesional, familial, personal continuarea săvârşirii infracţiunilor după liberare, de către foştii deţinuţi, prevenirea şi reducerea infracţionalităţii sau victimizării persoanelor aflate  în  stare  de libertate.

Actual

mascatiCeasuri, automobile de lux, parfumuri, bani şi multe alte bunuri au fost ridicate de oamenii legii în urma raziilor efectuate în locuinţele membrilor grupării suspectate de o serie de infracţiuni legate de spargeri de locuinţe şi furtul automobilelor. 20 de percheziţii domiciliare s-au desfăşurat atât în municipiul Ploieşti, dar şi în oraşele Vălenii de Munte, Plopeni, Boldeşti Scăeni şi Băicoi şi în comunele Predeal Sărari, Măgurele, Izvoarele, Măneciu, Lipăneşti, Urziceni.

Un număr de 14 suspecţi din această grupare au fost conduşi în vederea audierii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, trei dintre aceştia fiind reţinuţi.

De la locuinţele acestora şi al persoanelor din anturajul lor a fost ridicată suma de 11 050 euro şi 13 400 lei. Totodată au fost găsite şi ridicate 350 g de bijuterii din aur şi argint, trei laptopuri, trei camere video, 20 de ceasuri de lux, 39 de telefoane mobile, 120 parfumuri, încălţăminte şi îmbrăcăminte, 18 casetofoane auto, aparatură electronică, dar şi obiecte şi instrumente folosite la spargeri

Din locaţiile unde au avut loc descinderile şase autoturisme au fost ridicate în vederea indisponibilizării.

Totodată, a fost identificat un imobil în construcţie în vederea indisponibilizării prin aplicarea sechestrului asigurator.

Percheziţiile şi verificările la locuinţele suspecţilor sunt încă în curs de derulare.

Acţiunea de amploare organizată de oamenii legii survine în urma investigaţiilor efectuate de  poliţiştii prahoveni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte. Anchetatorii au documentat activitatea infracţională a unei grupări specializată în spargeri de locuinţe şi furturi de autoturisme de lux. Gruparea era formată din 14 prahoveni cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani. Aceştia sunt cercetaţi pentru furt calificat şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. În urma infracţiunilor comise a rezultat un prejudiciu estimat la valoarea de 650 000 lei. Cercetările au fost desfăşurate cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii; D.G.I.P.I. – Serviciul Teritorial Prahova.

Filmul descinderilor îl puteţi urmări în secţiunea VIDEO APH.

Joomla SEF URLs by Artio