Actual

Actual

catuse01Un câmpinean în vârstă de 28 de ani a fost violat de doi indivizi la o stână din zona localităţii Valea Doftanei. În ziua de 9 august, poliţiştii din Câmpina au fost sesizaţi de către S. Bogdan, de 28 de ani, din localitate, care a reclamat că a fost victima unui viol. Din primele cercetări ale poliţiştilor au rezultat următoarele:

În seara zilei de 8.08.2011, C. Petruş, de 19 ani şi C. Samuel, de 15 ani se aflau împreună cu reclamantul la o stână situată în muntele Pâraie, pe raza comunei Valea Doftanei.

La un moment dat, cei doi l-au lovit pe S. Bogdan, apoi l-au legat cu o funie de un arbore din apropiere, l-au imobilizat şi prin ameninţări cu un cuţit, au întreţinut cu el raporturi sexuale. Victima a fost transportată la Serviciul de Medicină Legală, în vederea obţinerii certificatului medico-legal. Ieri dimineaţă, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Cornu au reuşit să-i depisteze pe cei doi susupecţi pe muntele Pâraie.

Cei doi au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Câmpina, iar în urma cercetărilor efectuate s-a reţinut în sarcina lor săvărşirea infracţiunilor de „lovire sau alte violenţe”, „lipsire de libertate în mod ilegal” şi „viol”.

În urma analizării probelor administrate şi a situaţiei de fapt, Parchetul de pe lăngâ Judecătoria Câmpina a dispus reţinerea lui C. Petruş pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar C. Samuel a fost internat pe bază de ordonanţă la Spitalul de Psihiatrie Voila în vederea expertizării sale psihiatrice pentru a se stabili dacă a săvârşit faptele cu discernământ.

Actual

razie_oborPoliţiştii din Ploieşti au organizat şi desfăşurat ieri o razie în Oborul Ploieşti. Activităţile s-au desfăşurat în două etape:

Prima etapă a raziei a început la ora 5. Poliţiştii au acţionat pe străzile din imediata apropiere a Oborului Ploieşti, fiind desfăşurate activităţi pentru eliminarea elementelor parazitare - cerşetori, vânzători ambulanţi, precum şi pentru crearea unui mediu civilizat de desfăşurare a activităţilor de comerţ.

A doua etapă a început la ora 10.30, constituindu-se un dispozitiv de blocare la intrările în incinta oborului, format din lucrători de poliţie rutieră, lucrători de ordine publică şi lucrători de la Serviciul de Intervenţie Rapidă. În interiorul Oborului au acţionat echipe de control, care au  verificat legalitatea desfăşurării actelor de comerţ.

Astfel, în cadrul raziei, au fost verificate 43 de societăţi comerciale, 9 producători agricoli, 46 de autovehicule, 193 de persoane.

În urma controalelor efectuate, oamenii legii au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 19 500 lei.

Totodată, au fost confiscaţi bani – 151 lei şi bunuri în valoare de 1 500 lei. Au fost confiscate  genţi, alcool, cafea, săpunuri, deodorant, detergenţi, 100 kg pepeni.

Poliţiştii rutieri au ridicat 2 certificate de înmatriculare şi 3 plăcuţe de înmatriculare

Exemple infracţiuni constatate

A fost prins în flagrant C. Mugurel din Ploieşti, care a sustras de pe o tarabă un telefon mobil în valoare de 700 lei. Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, bunul sustras fiind recuperat şi predat părţii vătămate.A fost depistat T. Codreanu, din Mizil, care conducea un autoturism  neînmatriculat. Acestuia i s-a întocmit dosar penal conf. art. 85, alin. 1 din OUG 195/2002.

Imagini video din timpul raziei, în secţiunea APH VIdeo

Actual

Autoritatea_Nationala_pentru_Tineret-logoAutoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret (A.N.S.T.) organizează în perioada 17.08-07.09.2011, pe litoral PROGRAMUL NAŢIONAL „UNIVERSITATEA DE VARĂ. Programul este conceput ca un pachet integrat de servicii de formare fiind structurat pe 3 module, vizând teme de interes pentru studenţi:

A1 – Antreprenoriat – 17.08-24.08.2011 - 44 persoane

A2 – Leadership - 24.08.2011-31.08.2011 - 44  persoane

A3 – Comunicare – 31.08-07.09.2011- 44 persoane

Data limită stabilită pentru depunerea formularelor de înscriere pentru primul modul : 11.08.2011, ora 10.00.Adresa la care se transmit formularele de înscriere împreună cu actele aferente (cu semnătură şi ştampilă lizibil):

- direct la sediul Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, str. Vasile Conta nr.16, sector 2, Bucureşti, pentru Direcţia pentru Studenţi;

- prin e-mail - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tieneret, Direcţia pentru Studenţi, telefon : 021/307.64.71

Actual

pasaportPrefectura Prahova anunţă, printr-un comunicat de presă, prelungirea programului de lucru cu publicul la serviciul Paşapoarte, pe toată perioada lunii august. Conform comunicatului de presă, măsura a fost luată pentru că în cursul lunii august, la Serviciul Paşapoarte, se înregistrează un număr ridicat de cereri faţă de lunile anterioare, situaţie datorată cetăţenilor care lucrează în străinătate şi se întorc pe timpul concediului în ţară.

Pentru aceste persoane care vor să-şi reglementeze situaţia actelor de călătorie, conducerea Instituţiei Prefectului – Judeţul Prahova a hotărât prelungirea programului de lucru la acest serviciu în zilele de luni şi joi, între orele 08.30 şi 18.30.

Astfel, pe parcursul lunii august 2011 programul de lucru cu publicul al Serviciului de Pasapoarte va fi următorul:

Luni               08.30 – 18.30;

Marti  08.30 – 16.30;

Miercuri         08.30 – 16.30;

Joi                 08.30 – 18.30;

Vineri  08.30 – 16.30.

Actual

ipj_prahovaÎn cadrul procesului de reorganizare instituţională a Poliţiei Municipiului Ploieşti şi desfiinţarea Secţiilor de poliţie 5 şi 6, a fost luată măsura delimitării teritoriale a celor patru secţii de poliţie nou create.

Astfel, începând cu ziua de august 2011, secţiile de poliţie rezultate ca urmare a procesului de reorganizare vor funcţiona în sediile situate la următoarele adrese:

 Secţia 1 Poliţie – Ploieşti, str. Ghe. Doja, nr. 119   
Telefon/fax :
0244 – 595355

Adjunct şef secţie:  Inspector de poliţie Radu Ştefana

Funcţia de şef al Secţiei este vacantă, urmând a fi scoasă la concurs  în condiţiile legii

Zona de competenţă cuprinde cartierele : Centrul Civic, Transilvaniei, Gheorghe Doja, Radu de la Afumaţi, Bereasca, Poştei, Andrei Mureşanu (zona situată pe partea dreaptă a str. Văleni, pe sensul de mers Centru - Nord), Traian, Bulevardul Independenţei.

Secţia 2 Poliţie – Ploieşti, str.
Şos. Vestului nr. 19

Telefon/fax :
0244 – 530870

Şef secţie:  comisar de poliţie Cosmin Moise

Adjunct şef secţie:  Inspector principal de poliţie Daniel Ene

Zona de competenţă cuprinde cartierele : Nord, Republicii, Albert, Traian, zona industrială “Crângul lui Bot”, Malu Roşu, Andrei Mureşanu (zona situată pe partea stângă a str. Văleni, pe sensul de mers Centru - Nord).

La nivelul acestei secţii de poliţie va funcţiona Biroul “Cartier Nord”, situat pe str. Intr. Petuniei nr. 5 (în vechea locaţie a subunităţii), constituit pentru o mai bună informare şi apropiere de comunitatea locală. Acest birou va fi utilizat de conducerea secţiei de poliţie pentru audienţe, organizate săptămânal.

Totodată, acest birou va fi folosit zilnic de către poliţiştii de proximitate, cetăţenii putând adresa şi aici problemele aflate în competenţa de soluţionare a secţiei de poliţie.

Secţia 3 Poliţie – Ploieşti, str. Minerva, nr.4

Telefon/fax : 0244 – 586694

Şef secţie:  subcomisar de poliţie Adrian Tătaru

Adjunct şef secţie:  comisar şef de poliţie Cătălin Lupea

Zona de competenţă cuprinde cartierele: Peneş Curcanul, Vest, Lămâiţa, 9 Mai, Mărăşeşti, Eroilor, Rudului, Mitică Apostol, Ana Ipătescu.


 Secţia 4 Poliţie – Ploieşti, str. Piaţa 1 Decembrie 1918, nr. 1 A

 

Telefon      : 0244 - 575275

Fax            : 0244 – 575706

Şef secţie:  subcomisar de poliţie Dragoş Tofan

Adjunct şef secţie:  comisar de poliţie Lucică Dicu

Zona de competenţă cuprinde cartierele: Bulevardul Independenţei, Eminescu, Mimiu, Bulevardul Bucureşti, Petrolului, Râfov, Moţoi, Lupeni, Democraţiei, Pictor Rosenthal, Zona industrială Teleajen, Mihai Bravu.

Actual

bmwx6În urma schimbului de date şi informaţii realizat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova şi B.C.C.O Galaţi, noaptea trecută a fost identificat în trafic pe raza oraşului Tecuci, un autoturism marca „BMW X 6” reclamat ca fiind furat din municipiul Ploieşti.

Autori necunoscuţi sustrăseseră autoturismul în noaptea de 1/2  martie anul curent, din faţa unui imobil din municipiul Ploieşti.

În momentul depistării, autoturismul circula având montate plăcuţe cu numere de înmatriculare false, autoturismul fiind preluat de către ofiţerii compartimentului „Furturi de auto” Prahova pentru a fi restituit societăţii de leasing prejudiciate.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei şi tragerii la răspundere a făptuitorilor.

Actual

catuse01Femeia din Lipăneşti care a instigat lumea să îi lişeze pe poliţiştii care au descins pentru reţinerea fiului său a fost arestată preventiv pentru 29 de zile. Judecătoria Ploieşti a emis mandatul de arestare pe numele acesteia, concluzionând că acţiunea femeii a fost una ce implică infracţiunea de ultraj asupra oamenilor legii şi distrugere a automobilului poliţiei.

Vă reamintim că fiul femeii era urmărit de poliţişti pentru mai multe infracţiuni de furt. Ajunşi, la sfârşitul săptămânii trecute, la domiciliul din Lipăneşti al infractorului, mama acestuia i-a împiedicat pe oamenii legii să pună în aplicare mandatul de reţinere emis de instanţă pe numele fiului său.

Femeia a chemat din vecini mai multe personae de etnie romă, care au atacat echipajul de poliţie. Oamenii legii au reuşit să scape din încăierare şi şi-au făcut datoria,  reţinând atât pe urmărit, cât şi pe mama acestuia.

Actual

CAMPINA_6-7.08"Târgul cu Bunătăţi" revine în Câmpina pentru a treia oară, de sâmbătă 6 august până duminică 7 august, de data aceasta pe Bulevardul Carol I,  între « Casa Cărţii » şi « Romtelecom».

Pe lângă deja cunoscutele produse, branza cu chimen, cu busuioc, de burduf în coajă de brad, caşcavea, caşcaval cu ardei, chimen sau pătrunjel, specialităţi din carne de vită şi porc, pâine de casă, miere, palincă, prăjituri de casă, gemuri, siropuri şi dulceţuri, la această ediţie vizitatorii vor găsi şi specialităţi de caşcaval din Olanda şi de abia scoasă pe piaţă, vestita dulceaţă de cireşe negre de la Topoloveni.

Producătorii din Bran, Fundata, Lăpuşel, Tălmăcel-Maramures,Rupea, Targu Mures, Intorsura Buzaului, Lipova-Arad, Valea Popii-Arges, Forăşti- Suceava, Topoloveni sau Oradea vor imbia la degustat vizitatorii târgului, asa încât aceştia vor rezista cu greu sa nu plece acasa cu câte o bucăţică din minunatele lor bunătăţi.  Pe langă gustul adevărat, lipsa aditivilor, folosirea mirodeniilor, a conservanţilor şi membranelor naturale la prepararea bunătăţilor aduse la târg fac ca produsele să rămână naturale, sănătoase şi aspectuase.

Meşteşugarii vor veni la Câmpina cu costume populare din Bistriţa şi Padina- Cluj, cu artizanat şi ceramică albastră tocmai de la Corund, aranjamente din flori naturale uscate de la Vaslui, ceramica rosie de la Miercurea Ciuc, ii de la Breaza.

Actual

catuse01Un tânăr din Lipăneşti acuzat de mai mult infracţiuni de furt i-a ameninţat pe poliţişti, devenind agresiv atunci când aceştia i-au prezentat mandatul de reţinere emis pe numele său. În jurul poliţiştilor au apărut 15 inşi care i-au ameninţat pe oamenii legii. Poliţiştii care au riscat să fie linşaţi de acoliţii urmăritului au reuşit, în cele din urmă, să îl încătuşeze pe acesta ducându-l în arestul din Câmpina. Tânărul din Lipăneşti era urmărit, existând pe numele său un mandat de aducere emis de Judecătoria Câmpina.

Iată filmul arestării

Poliţiştii din Câmpina s-au deplasat, în jurul orei 9 dimineaţa, la domiciliul tânărului din Lipăneşti.

Mama urmăritului a ieşit în întâmpinarea oamenilor legii, care i-au adus la cunoştiinţă faptul că pe numele fiului ei există un mandat de aducere. Femeia le-a spus poliţiştilor că fiul ei nu se află la domiciliu, însă poliţiştii l-au văzut dormind în maşina parcată în afara locuinţei.

Urmăritul Ionuţ S.s-a trezit, a ieşit din maşină, iar în timp ce poliţiştii îi aduceau la cunoştiinţă conţinutul mandatului de aducere, acesta a încercat să fugă, însă poliţiştii l-au prins imediat, şi, întrucât devenise agresiv, aceştia l-au încătuşat. În acel moment, aproximativ 15 persoane au sărit în ajutorul urmăritului şi au încercat să-i agreseze pe poliţişti.

Ionuţ S. a fost urcat în maşina de Poliţie, însă mai multe persoane  au încercuit echipajul de Poliţie, iar Daniela S., mama arestatului, s-a urcat pe plafonul maşinii. Unul din poliţişti a tras trei focuri de avertisment în plan vertical după efectuarea somaţiilor legale, iar Daniela S. a fost coborâtă de pe plafonul maşinii.

La faţa locului au sosit echipaje suplimentare. Ionuţ S. împreună cu mama sa au fost conduşi la sediul Poliţiei Câmpina.

În cauză cercetările sunt continuate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti faţă de Daniela S. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj şi faţă de Ionuţ S. pentru mai multe infracţiuni de furt.

Actual

furtDupă ce şi-a vândut maşina, un prahovean domiciliat în localitatea Gorgota şi-a invitat prietenul pentru a cinsti parafarea tranzacţiei. După câteva pahare date peste cap, invitatul a furat banii gazdei şi a dispărut.

Poliţiştii din Gorgota au fost sesizaţi de cetăţeanul păgubit cu privire la faptul că în noaptea de 28/29.07.2011, autori necunoscuţi au pătruns prin fereastra deschisă a locuinţei sale, şi din interior au sustras suma de 1.500 lei.

Ancheta poliţiştilor a stabilit că în ziua respectivă, reclamantul şi-a vândut autoturismul proprietate personală contra sumei de 1.800 lei. Pentru a sărbători evenimentul, a invitat la domiciliul său un consătean, A. Marian, de 34 de ani, pentru a consuma împreună băuturi alcoolice.

Pe fondul stării de ebrietate, şi a neatenţiei gazdei, A. Marian a intrat într-una din camerele locuinţei, a sustras suma de 1.500 lei şi a revenit în compania părţii vătămate.

Banii sustraşi au fost recuperaţi şi restituiţi reclamantului, A. Marian recunoscând comiterea faptei.

Actual

fraudaOfiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală faţă de un patron de firmă din Ploieşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

În calitate de administrator al unei societăţi comerciale, acesta a vândut un autoturism aparţinând societăţii contra sumei de 33.000 euro, în evidenţa contabilă înregistrând venituri în sumă de doar 14.875 lei, în baza facturii fiscale emise.

Astfel s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor aferente diferenţei nedeclarate organelor fiscale, respectiv 30.000 lei.

Joomla SEF URLs by Artio