Actual

Actual

echipa_csm_ploiesti_04Junioarele legitimate la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti (copii, categoria a IV-a) au obţinut titlul de vicecampioane la Campionatele Naţionale de Gimnastică Ritmică pentru Copii, competiţie care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la sala „Leonard Doroftei” din Ploieşti şi care a avut ca principal obiectiv desemnarea campioanelor naţionale pe echipe, individual şi obiecte la Categoria a IV-a (8-10 ani) şi individual şi ansamblu fără obiect pentru Categoria Mica Gimnastă (6-8 ani).

Competiţia a reunit 100 de gimnaste de la 13 cluburi din ţară: CSM Arad, CSS1 Timişoara, CSS “Triumf” Bucureşti, CS „Olimpia” Bucureşti, CSS1 Constanţa, CSS “Anghel Saligny” Iaşi, LPS-CSS Baia-Mare, LPS Bistriţa, CS Universitar Brasov, CS Municipal Arad, CSS Ploieşti, CSU Oradea şi CS Municipal Ploieşti.

Echipa Clubului Sportiv Municipal Ploieşti care a obţinut titlul de vicecampioană naţională este formată din Delia Gheorghe, Elena-Alina Gheorghe, Denisa Stoian, Cesima Nechifor, Iulia Chirvasă şi Livia Harcan a devenit vicecampioană naţională. Ploieştencele s-au clasat pe locul al doilea, la mai puţin de 2,5 puncte de echipa campioană, CSS Baia-Mare. Locul al treilea a fost ocupat de Clubul Sportiv Municipal Arad între arădence şi ploieştence fiind o diferenţă de 14,5 puncte.

CSM Ploieşti a fost reprezentat şi la finalele pe obiecte - coardă, cerc, panglică, iar în urma concursului gimnasta Livia Harcan a devenit vicecampioană naţională la panglică.

Actual

suspectPoliţiştii prahoveni caută, de mai multe zile, un individ deosebit de periculos. Este vorba despre un pedofil care săptămâna trecută a violat o fetiţă de 10 ani chiar în apartamentul în care aceasta locuieşte.

Se pare că individul a urmărit-o pe fată când aceasta a ieşit de la şcoală, a aşteptat ca ea să intre în bloc, să urce până la etajul la care locuieşte şi să deschisă uşa apartamentului. În acel moment bărbatul a sedat-o, punându-i la gură o bucată de material îmbibată într-o substanţă cu un miros înţepător. Apoi a violat-o şi a lăsato inconştientă, într-o baltă de sânge. Aşa au găsit-o părinţii ei, care au dus-o la spital şi au anunţat poliţia.

Fata nu a putut da date despre cum arată violatorul, însă poliţiştii au reuşit să realizeze două portrete-robot bazându-se pe mărturia altor două fetiţe care au fost la un pas de a fi victimele individului. Una dintre ele, care locuieşte în acelaşi cartier cu fetiţa violată, a fost la un pas de fi victima pedofilului la începutul acestei săptămâni. 

 Bestia a intrat peste ea în casă, însă norocul fetei a fost că a sunat telefonul, iar agresorul s-a speriat, a lăsat-o în pace şi a fugit. O altă tentativă de viol, în care agresorul a folosit exact acelaşi mod de acţiune ca în cazul fetiţei violate s-a petrecut la începutul lunii mai.

 

suspect2

 

 

 

 

 

La fel ca în cazul fetei de zece ani, agresorul şi-a aşteptat victima, i-a acoperit gura cu un material textil şi a vrut să o agreseze. Şi în acel caz fata a scăpat de la viol pentru că i-a sunat telefonul mobil, iar atacatorul a fugit. Poliţiştii îi roagă cetăţenii care observă persoane cu comportament dubios, cu precădere în zona unităţilor de învăţământ sau a locuinţelor, să anunţe imediat acest lucru la cea mai apropiată unitate de poliţie.

 

Alăturat regăsiţi cele două portrete-robot realizate de reprezentanţii Poliţiei. De asemenea, oamenii legii au remis următoarele semnalmente:

Varianta 1:

-         înălţime : 1,80-1,85 m ;

-         constituţie astenică ;

-         vârstă 25-26 ani ;

-         ochi căprui ;

  -        aspect îngrijit

Varianta 2:

-         Aproximativ 25-28 de ani;

-         1,70-1,75 m înălţime;

-         Aproximativ 60 kg;

-         Constituţie astenică;

-         Faţă prelungă;

Ten deschis
Actual

locuri_de_muncaSC INTERMEDIO  GENERAL GRUP SRL    Tamplar               Bucuresti, pct de lucru Blejoi, Sos de Centura, km.70, tel: 0344 115134, 115135 3             activitate in Blejoi, experienta in domeniu, plata ore suplimentare

SC MALAESCU FAN SNC               Vanzator             Pl., str. Izvoare, nr.114 B (zona Dorobantu), magazin in Piata Nord, 0720003052, 0722556270              1             studii: liceu economic, per nedeterminata

SC ASFALT SUPER SRL    Zidar pietrar       Blejoi, sat Tantareni, nr.499, tel/fax: 0244 510739, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 4             vechime 2 ani, studii medii, fara cazier, per nedeterminata

SC CHRIS COM SRL          Zidar      Pl., str. Tunari, nr.1A, tel; 0244 513135


SC MARKET SRL                vanzator statie PECO     Baicoi, DN1, Tel:0244369276       1             perioada nedeterminata

SC TYRES IMPORT SERVICE SRL vulcanizator       Comarnic, str:Republicii, nr:142A, Tel:0344488414, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Punct de lucru:Nistoresti, str:Prundului, nr:40, Persoana de contact: Cadar Daniela, Tel: 0733914822                1             vechime in domeniu 3 luni, studii medii, perioada determinata

Actual

jobCei aflati in cautarea unui loc de munca in Romania vor beneficia pentru trimestrul 3,  2011, de cele mai optimiste perspective de angajare din ultimii trei ani, conform Studiului Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca, publicat astazi de Manpower Romania.

Studiul la care au participat 765 de angajatori romani din cele 10 sectoare de activitate din 8 regiuni indica un ritm activ al angajarilor pentru trimestrul urmator, cu 28% dintre angajatori anticipand cresteri de personal. Doar 8% dintre ei se asteapta la diminuari in ceea ce priveste numarul de angajati, iar un procent semnificativ de 63% nu anticipeaza nicio schimbare. Previziunea Neta de Angajare de 20% este cea mai optimista din trimestrul 4, 2008 pana in prezent si una din cele mai puternice perspective din regiunea EMEA.

“Suntem optimisti in ceea ce priveste rezultatele studiului Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca pentru trimestrul urmator” a declarat Valentin Petrof, Country Manager al Manpower Romania.

“Asteptarile privind activitatea de angajare sunt cele mai puternice din ultimii trei ani, fiind determinate de un grad ridicat de optimism ce caracterizeaza angajatorii din sectoarele Industria Prelucratoare si Constructii. Previziunea Neta de Angajare din Romania este una din cele mai solide din regiunea EMEA.

De asemenea, se observa semne de imbunatatire a activitatii de angajare la nivel regional si la nivel de sectoare, indicand faptul ca angajatorii sunt din ce in ce mai increzatori in revenirea pietei fortei de munca. Dat fiind acest context, ne asteptam sa vedem din ce in ce mai multe miscari pe piata, intrucat foarte multi inidivizi au asteptat semne de revenire inainte de a reincepe cautarea unui loc de munca ori a unor noi oportunitati.”

La nivel regional, angajatorii din toate cele opt regiuni analizate prognozeaza o crestere a nivelului angajarilor pe parcursul Trimestrului 3, 2011. Cele mai optimiste planuri de angajare sunt raportate de angajatorii din Sud-Est,  unde Perspectiva Neta de Angajare se ridica la +35%. Cresteri solide ale volumului de personal sunt anticipate atat in Nord-Vest, cat si in Sud, unde sunt raportate previziuni de +23%, iar angajatorii din Vest prognozeaza ca piata muncii va fi caracterizata de un climat activ in ceea ce priveste angajarile, cu o Perspectiva de +22%. Un climat stabil privind angajarile este previzionat atat in Sud-Vest, cat si in Centru, unde previziunea se situeaza la un procent de +18%.

Comparand sectoarele de activitate Angajatorii din toate cele 10 sectoare de activitate analizate prognozează o creştere a activităţii de angajare pe parcursul Trimestrului 3, 2011. Angajatorii din sectorul Industria extractivă raportează planuri robuste de angajare cu o Previziune Netă de Angajare de +34%. Perspective puternice de angajare sunt anticipate în sectorul Construcţii şi în sectorul Industria Prelucrătoare, cu Previziuni de +27%. Prognoza pentru sectorul Hoteluri şi Restaurante se situează la un nivel sănătos de +25%, iar angajatorii din sectorul Comertul cu ridicata si cu amanuntul raportează o Previziune de +22%. Previziunile pentru sectoarele Constructii, Industria Prelucratoare, Industria Extractiva si Hoteluri şi Restaurante au atins cel mai ridicat nivel din 2008 pana in prezent.

EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Africa)

Perspectivele de angajare ramand variate in regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), cu tendinte pozitive in 17 dintre cele 21 de tari participante la studiu. Perspectivel s-au imbunatatit atat fata de trimestrul anterior, cat si fata de perioda similara a anului trecut in 13 dintre tarile analizate.

La fel ca in Trimestrul 2, 2011,  cele mai solide planuri de angajare la nivel regional se manifestă în state est-europene, precum Turcia, Romania, Bulgaria şi Polonia, pe când cele mai descurajante sunt anticipate în Spania, Grecia şi Italia.  De notat este faptul ca sectorul Industria Prelucratoare pare sa dea semne de recuperare la nivelul intregului continent (Europa), cu perspective de angajare imbunatatite in 16 dintre cele 20 de tari participante la studiu, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Perspective la nivel international

In celelalte regiuni, asteptarile privind activitatea de angajare au valori pozitive in 35 dintre cele 39 de tari si teritorii analizate, cu Previziuni Nete de Angajare imbunatatitite fata de trimestrul anterior in 20 de tari si teritorii, iar fata de Trimestrul 3, 2010 in 24 de tari si teritorii. Intentiile de angajare pentru urmatoarele trei luni sunt cele mai puternice in India, Brazilia, Taiwan, Turcia si Singapore, in timp ce activitatea de angajare raportata pentru Spania, Grecia, Italia si Irlanda prezinta valori negative si sunt de altfel cele mai slabe previziuni.

manpower“Imbunatatirile resimtite fata de perioada similara a anului trecut, in toate regiunile participante la studiu ne determina sa fim increzatori in privinta evolutiei pietei muncii; mai mult decat atat, pietele emergente continua sa indice si ele tendinte ascendente. Cu toate acestea, companiile arata o oarecare precautie – atitudinea lor poate fi rezumata la formula „reticenta la schimbare”, insa lucrurile par a se indrepta catre schimbare.” a afirmat Jeffrey A. Joerres, Presedinte si CEO al ManpowerGroup.

“Fiecare piata prezinta deficiente la nivelul surselor de candidati disponibili, iar provocarile sunt intr-o continua crestere. De exemplu,  majoritatea clientilor nostri din cadrul pietelor aflate in curs de dezvoltare incep sa resimta deficitul de talente pe masura ce angajatii in varsta ies din campul muncii; cu toate acestea, pe aceste piete exista un surplus de candidati care de cele mai multe ori nu corespund nivelului de educatie, competente si experienta solicitate de angajator.

Deficitul de personal talentat se afla in continua crestere si va afecta cu siguranta toate sectoarele de activitate si toate economiile la nivel global in contextul Erei Resurselor Umane. Companiile, insitutiile educationale si cele guvernamentale trebuie sa colaboreze in scopul identificarii de solutii inovatoare, astfel incat sa aliniezeze educatia si dezvoltarea competentelor cu nevoile pietei de afaceri, astfel incat pe viitor sa poata fi garantata cresterea economica.”

Actual

taxeServiciul Public Finanţe Locale Ploiesti anunţă că, începând cu data de 10 iunie 2011, sunt funcţionale un număr de trei infochioşcuri destinate achitării impozitelor şi taxelor locale.

Cele trei locaţii în care sunt amplasate infochioşcurile sunt hypermarket-urile CARREFOUR, REAL şi supermarket  INTEREX.

Contribuabilii vor putea achita atât integral cât şi parţial impozitele şi taxele locale precum şi amenzile stabilite prin procesele verbale intrate în evidenţa Serviuciului Public Finanţe Locale Ploieşti.

Plata poate fi efectuată pe baza cardului bancar şi a cărţii de identitate a contribuabilului. Comisionul aferent acestor tranzacţii va fi suportat integral de către municipalitate. Pentru asistenţă tehnică şi lămuriri  suplimentare, în săptămâna 14 – 19 iunie 2011, inspectorii S.P.F.L. se vor afla, între orele 16.00 – 20.00, la fiecare din locaţiile enumerate mai sus.

Actual

western_unionUn bărbat din Târgovişte, pe numele căruia Tribunalul Prahova a emis mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru fraude informatice şi transferuri ilegale de bani în celebrul dosar „Western Union” s-a predat autorităţilor, el fiind încarcerat şi trimis în judecată.

Cristian Klain este unul dintre capii reţelei care a pus la cale „afacerea” prin care o firmă de transfer de bani care operează sub franşiza Western Union a fost fraudată cu 80 000 de dolari americani. Reţeaua infracţională a spart baza de date a firmei şi a transferat ilegal bani către persoane reale.

Procurorii de la DIICOT Ploieşti au reuşit să destructureze această reţea în luna aprilie a acestui an, atunci când, în urma unei razii, peste 10 persoane au fost audiate, şase dintre acestea fiind arestate preventiv şi ulterior trimise în judecată.

La acel moment Cristian Klain nu a fost de găsit, procurorii având informaţii că el se ascunde în Spania. Săptămâna trecută Klain s-a întors în România şi s-a prezentat singur la parchet. Vineri el a fost trimis în judecată alături de şase dintre complicii săi, care se află în arest preventiv de aproape două luni. În acelaşi dosar a fost de asemenea trimisă şi judecată o femeie, însă aceasta a fost lăsată în libertate pentru că este însărcinată.

Gruparea infracţională din care face parte Klain este acuzată că, în perioada 2009 – 2010 a transferat ilegal aproximativ 80 000 USD către persoane reale, transferurile fiind realizate după ce au spart baza de date a firmei care operează sub franşiza Western Union.

Anchetatorii au date că aceiaşi suspecţi au acţionat la fel şi în cazul altor firme care au ca obiect de activitate transferul de bani.

Actual

tigariProcurorii DIICOT Dâmboviţa, alături de poliţişti şi jandarmi dâmboviţeni au făcut o razie de amploare vineri, în judeţul Prahova.

Oamenii legii au făcut zece descinderi dintre care şase în Ploieşti, la domiciliile unor persoane suspecte că fac contrabandă cu ţigări din Republica Moldova, precum şi la sediile unor societăţi comerciale.

Razia de vineri este parte a unei acţiuni ample, pe care anchetatorii au început-o săptămâna trecută, atunci când pe raza judeţului Dâmboviţa s-au făcut 16 percheziţii, iar trei persoane din oraşul Moreni au fost arestate preventiv.

Actual

furtunaFurtuna abătută asupra judeţului Prahova a provocat pagube materiale importante. La Ploieşti, pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino, vântul puternic a doborât un copac, pomul strivind un autoturism. Din fericire, în urma incidentului nimeni nu a fost rănit. Un alt copac a căzut peste un autoturism în satul Dobrota.

Tot la Ploieşti, vijelia a smuls din rădăcini alţi doi pomi. Pe strada  Spătar Milescu un pom a căzut pe carosabil, îngreunând circulaţia, iar la intrarea în Ploieşti dinspre Ploieştiori traficul a fost blocat minute în şir de un alt pom care a căzut pe şosea din cauza vântului care a suflat în rafale.

Actual

floraresePoliţiştii comunitari împreună cu colegii lor de la secţia de poliţie numărul 2, au organizat miercuri, în piaţa Nord din Ploieşti şi în zonele din jurul acesteia, o razie de amploare, având ca scop combaterea comerţului ilegal, Ca la orice astfel de acţiune, rezultatele nu s-au lăsat aşteptate.

Opt vânzători de legume şi fructe au primit amenzi în valoare totală de 15 000 de lei, după ce au fost prinşi vânzând marfa la colţul străzii şi nu în zonele special amenajate.

De asemenea, poliţiştii au confiscat 4 000 de fire de flori pentru care vânzătorii nu au putut prezenta acte de provenienţă. Florile au fost predate reprezentanţilor Societăţii  Gospodăriri Urbane Ploieşti, care se ocupă de amenajarea domeniului public în oraş. Astfel de acţiuni vor continua.
Actual

cornel_costeaDirectorul executiv al Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie sub acuzaţiile de luare de mită în formă continuată, instigare la fals intelectual în formă continuată şi conflict de interese.

Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatorii DNA, în perioada 2010 - ianuarie 2011, Costea, în calitate de director executiv al vămii Ploieşti, a pretins diferite sume de bani de la un denunţător, reprezentant al mai multor firme care desfăşurau activităţi de import-export din Turcia,  primind de la acesta suma totală de aproximativ 40.000-50.000 de euro.

Banii au fost primiţi cu titlu de mită pentru ca lucrătorii din vama Ploieşti să nu efectueze controlul fizic al mărfurilor denunţătorului şi pentru a elibera documentele vamale de import, indiferent dacă aceste documente erau sau nu corect întocmite sau dacă mărfurile corespundeau din punct de vedere calitativ şi cantitativ.

Ca urmare, Cornel Costea i-a cerut unui subordonat să menţioneze în fals, în documentele vamale, că a fost efectuat controlul fizic al mărfurilor şi că marfa corespunde cu cele consemnate în documente.

De asemenea, i-a mai cerut unui inspector vamal din subordinea sa să accepte în mod nelegal preţurile minimale menţionate de importatori în documentele vamale, fără să solicite documente din care să rezulte preţurile exportatorilor, astfel că obligaţiile vamale ale importatorilor erau diminuate.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul Costea Cornel Ion a pretins diferite sume de bani pentru sine sau pentru alţi lucrători vamali, cu titlul de mită, de la reprezentantul unor societăţi comerciale. Având în vedere că acesta din urmă era un fost coleg de serviciu, Costea Cornel Ion a încălcat şi legislaţia privind conflictul de interese care interzice funcţionarilor publici orice interes în obţinerea de foloase direct de la persoanele cu care a fost anterior în raporturi de muncă.

În 24 februarie 2011, Cornel Costea a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 10.000 lei, prin intermediar, de la persoana denunţătoare. Tot atunci el a fost ridicat din biroul său de la vama Ploieşti de către anchetatorii DNA Bucureşti, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti. Avocaţii lui Costea au făcut recurs, cerând cercetarea în stare de libertate, însă acesta a fost respins de instanţele de judecată din Bucureşti.

Luna trecută avocatul lui Cornel Costea a depus la Tribunalul Prahova o cerere de liberare sub control judiciar, însă instanţa prahoveană a trimis dosarul tot la Tribunalul Bucureşti, pentru soluţionare, tribunal la care se va judeca şi procesul în care şeful vămii Ploieşti este acuzat de fapte de corupţie.

Cornel Costea nu este primul angajat al vămii Ploieşti trimis în judecată de DNA. Luna trecută, Tribunalul Prahova a condamnat la închisoare cu suspendare 14 vameşi ploieşteni, acuzaţi de luare de mită. Procesul acestora a durat patru ani şi jumătate, timp în care doi dintre inculpaţi au decedat. În acelaşi dosar au fost condamnaţi, de asemenea, doi comisionari vamali. (Daciana Ilie)

Actual

andreeaDupă ce, cu puţin timp în urmă, tânăra solistă Andreea Cristina Haisan, membră de bază a ansamblului folcloric „Chindia” din cadrul Casei de cultură a sindicatelor Ploieşti, cucerea Marele Premiu al Festivalului Naţional „Valeria Peter Predescu”- Bistriţa-Năsăud 2011, ploieşteanca noastră a reuşit un nou succes: LOCUL I la prestigiosul Festival Naţional „Flori de pe Mureş” Reghin, aflat la ediţia a XIV-a.

Concursul din acest an a reunit 24 de tineri solişti din judeţele Alba, Cluj, Sălaj, Prahova, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Suceava şi Mureş, evoluţia lor încântând pe cei peste 3000 de spectatori prezenţi în cele trei zile ale Festivalului, pe scena cochetei săli a Casei de cultură a tineretului din municipiul Reghin.

Juriul, avându-l preşedinte pe celebrul muzicolog Constantin Arvinte (care, recent, a împlinit venerabila vârstă de 85 de ani!), s-a arătat împresionat de calitatea vocilor tinerilor solişti, cărora le prevede un mare viitor în muzica populară românească.

Deloc surprinzător pentru cei care o cunosc pe reprezentanta judeţului nostru, Andreea Cristina Haisan, a reuşit - şi la Reghin - să confirme evoluţia bună de la Bistriţa-Năsăud, juriul acordându-i LOCUL I, la egalitate cu Monica Pârlea, din Mureş.

De un mare succes la public s-au bucurat şi cele 17 vedete ale muzicii populare, invitate special pe scena Festivalului: Mariana Anghel, Dorin Grad, Cristian Ţăran, Leontina Pop, Maria Neag, Dinu Iancu Sălăjanu ş.a.

Acest festival folcloric, deosebit de important pe plan naţional, a fost susţinut financiar, integral, de Primăria şi CL Reghin.

Fesivalul-concurs a fost transmis în întregime la televiziunea locală şi de Studioul Regional de Radio Târgu-Mureş.
Ioan POPESCU

Joomla SEF URLs by Artio