Actual

Actual

foto_suspectAutorii furtului sumei de un milion de euro, considerat de unii jaful secolului, nu încetează să şocheze opinia publică. După ce primul suspect arestat în acest caz a mărturisit că habar nu are câţi bani a furat şi nici valoarea acestora, complicele său, care în urmă cu două zile s-a predat la poliţie, le-a spus anchetatorilor, în cursul audierilor, că la scurt timp după ce a furat milionul de euro a plecat în Italia având asupra lui 30 000 de euro.

După ce a cheltuit aceşti bani, suspectul Ionuţ Adrian Lazăr a luat decizia de a reveni în România, fiind conştient că, mai devreme sau mai târziu, va fi prins. Poliţiştii nu ştiu deocamdată, unde este restul de bani din milionul furat, însă fac cercetări în baza declaraţiilor date de Ionuţ Adrian Lazăr în cursul audierilor. Al doilea suspect în cazul furtului sumei de un milion de euro dintr-o casă nelocuită din Bariera Bucureşti din Ploieşti s-a predat joi la postul de poliţie din Valea Călugărească.

El fost dus în arestul IPJ Prahova, în baza unui mandat de arestare emis în lipsă pe numele său de către magistraţii de la Judecătoria Ploieşti.

Până acum, şase persoane au fost arestate în acest caz. Doi dintre cei arestaţi sunt suspectaţi că ar fi autorii furtului, iar ceilalţi patru au fost încarceraţi pentru că i-au tâlhărit pe cei doi tineri care au furat milionul de euro. De asemenea, pe numele altor trei suspecţi au fost emise mandate de arestare în lispă, cei trei fiind acuzaţi că i-au tâlhărit pe cei doi autori ai furtului. La jumătatea lunii ianuarie o femeie în vârstă de 60 de ani din Ploieşti a reclamat că, dintr-un imobil nelocuit situat la marginea oraşului i-a fost furată suma de un milion de euro, bani pe care îi avea în urma vânzării unor terenuri în urmă cu trei ani.

La scurt timp de la reclamaţie, poliţiştii l-au prins pe unul dintre suspecţi, un adolescent analfabet din Valea Călugărească. Tânărul ascunsese o parte din bani în pereţii casei în care locuia împreună cu mama şi cu fraţii săi. Primul suspect arestat în acest caz, un adolescent de 16 ani din Rachieri, le-a spus anchetatorilor că nici el, nici complicele său, Lazăr Adrian, nu ştiau de existenţa banilor în momentul în care au intrat în casa nelocuită unde au găsit geamantanul cu un milion de euro.

Până acum poliţiştii au reuşit să recupereze, în bani şi bunuri, mai puţin de 200 000 de euro din suma furată.
Actual

euroLazăr Ionuţ Adrian, al doilea suspect în cazul furtului sumei de un milion de euro dintr-o casă nelocuită situată în Bariera Bucureşti din Ploieşti, s-a predate ieri la postul de poliţie Valea Călugărească.
De două zile, poliţiştii aveau indicii că tânărul se întorsese în comuna natală, însă acesta nu fusese depistat.
După ce s-a predat, tânărul a fost încarcerat în arestul IPJ Prahova, întrucât pe numele său exista un mandat de arestare emis în lipsă.

În momentul în care s-a prezentat la poliţie, Ionuţ Adrian Lazăr nu avea asupra lui nicio sumă de bani.
Ionuţ Adrian Lazăr este a şasea persoană care ajunge în arest în ancheta privind furtul unui million de euro. În total, instanţa a emis mandate de arestare pe numele a nouă persoane. Doi dintre cei arestaţi sunt consideraţi principalii suspecţi de comiterea furtului. Ceilalţi patru arestaţi, dar şi cei trei pe numele cărora au fost emise mandate de arestare în lipsă fiind acuzaţi că i-au tâlhărit pe cei doi tineri care au furat milionul de euro.

La jumătatea lunii ianuarie o femeie în vârstă de 60 de ani din Ploieşti a reclamat că, dintr-un imobil nelocuit situat la marginea oraşului i-a fost furată suma de un milion de euro, bani pe care îi avea în urma vânzării unor terenuri în urmă cu trei ani.

La scurt timp de la reclamaţie, poliţiştii l-au prins pe unul dintre suspecţi, un adolescent analfabet din Valea Călugărească. Tânărul ascunsese o parte din bani în pereţii casei în care locuia împreună cu mama şi cu fraţii săi.
Cel de-al doilea suspect, Ionuţ Adrian Lazăr, a fugit în Italia, conform informaţiilor furnizate de Poliţia Prahova şi era dat în urmărire generală.

Conform anchetatorilor, cei doi nu ştiau de existenţa banilor în momentul în care au intrat în casa nelocuită unde au găsit geamantanul cu un milion de euro.
Până acum poliţiştii au reuşit să recupereze, în bani şi bunuri, aproximativ 200 000 de euro din suma furată.

Actual

catuse01Un bărbat din Poseşti a fost reţinut de poliţişti şi este anchetat pentru că, timp de patru ani, şi-a violat fiica. Abominabila faptă a ieşit la iveală după ce, în urmă cu două zile, o persoană care a refuzat să-şi decline identitatea a reclamat la Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova că o fata, care acum are 14 ani, este supusă în mod constat, de mai multă vreme, abuzului sexual de către tatăl său.

Fata a fost supusă unei expertize medico-legale, care a arătat că, într-adevăr, a întreţinut raporturi sexuale. Tânăra a declarat poliţiştilor că tragedia pe care o trăieşte a început în urmă cu patru ani, la scurt timp după ce aceasta a împlinit zece ani, atunci când tatăl sau a violat-o pentru prima dată.

Bărbatul, care are 37 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore şi în cursul zilei de vineri va fi prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă, sub acuzaţiile de viol şi incest.

Actual

carcotasiiEmisiunea Cronica Cârcotaşilor difuzată de postul Prima TV, producţie realizată şi supervizată de Şerban Huidu, revine pe micile ecrane începând cu data de 9 martie. Mediafax şi Hotnews notează că, alături de personajele consacrate din cadrul emisiunii, ediţia de primăvară va primi în rândurile sale şi un nou personaj „surpriză”.

Actual

miting2Aproape două sute de sindicalişti au pichetat astăzi Palatul Administrativ din centrul Ploieştiului, unde îşi are sediul Prefectura Prahova. Angajaţi din sistemul sanitar, din învăţământ, dar şi de la Dalkia, Termoelectrica şi alte instituţii publice au cerut demisia guvernului şi au scandat „Jos Guvernul Boc!”, „Jos Băsescu!” şi „Ruşine!”.

Protestatarii, veniţi din Ploieşti dar şi din afara judeţului şi-au exprimat nemulţumirea faţă de asumarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii, dar şi faţă legea educaţiei şi faţă de propunerile Ministerului Sănătăţii privind comasarea sau reprofilarea unor spitale din judeţul Prahova.
Zeci de jandarmi au fost mobilizaţi pentru a preveni eventualele incidente violente, însă nu a fost cazul ca aceştia să intervină.

La ora la care în faţa  Palatului Administrativ începea pichetarea sindicaliştilor, în sediul Prefecturii, prefectul Adrian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi viceprimarul municipiului Ploieşti Cristian Dumitru sărbătoreau, alături de o delegaţie a ambasadei Bulgariei, ziua naţională a ţării vecine.

La finalul discuţiilor, delegaţia a fost condusă în afara Palatului Administrativ pe una dintre ieşirile laterale şi nu pe cea principală, unde se desfăşura protestul sindicaliştilor.

Actual

leonard_dorofteiUn angajat al barului pe care Leonard Dodoftei îl deţine în centrul Ploieştiului l-a reclamat pe fostul campion mondial la poliţie, susţinând că Doroftei l-a bătut în urma unei dispute verbale. La rândul său, în aceeaşi zi Doroftei a depus la Poliţia Ploieşti o sesizare în care îl acuza pe angajatul său de furt.

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, angajat al barului pe care Leonard Doroftei îl deţine în Ploieşti, l-a reclamat pe fostul pugilist la poliţie, acuzându-l de lovire.

În reclamaţia depusă la Poliţia municipiului Ploieşti pe data de 1 martie, tânărul, angajat de Doroftei ca barman, arată că a avut o dispută verbală cu patronul barului în care lucrează, după ce Doroftei l-a văzut vânzând unele produse pe care nu le-a înregistrat pe casa de marcat, Leonard Doroftei acuzându-l pe tânăr de furt.

Disputa a degenerat, iar în final Doroftei l-ar fi lovit pe tânăr, se arată în reclamaţia depusă de barman la poliţie.
În ziua în care era reclamat de către barmanul pe care îl angajase, Leonard Doroftei depunea, la rândul său, tot la Poliţia Ploieşti o reclamaţie în care îl acuză pe barmanul respectiv de furt.

Actual

gripaGripa face ravagii în judeţul Prahova, care se află în topul judeţelor afectate de gripă. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova afirmă că, la nivelul judeţului suntem aproape de limita de sus a aşteptărilor în ceea ce priveşte gripa, dar nu am atins pragul de alertă. Numai în ultima săptămână în Prahova au fost confirmate zece noi cazuri de gripă, bolnavii fiind infectaţi fie cu AH1N1, fie cu virusul gripal B.

De la începutul anului şi până acum, doi prahoveni au fost ucişi de AH1N1. Este vorba despre o femeie gravidă în şapte luni şi de un bărbat de peste 60 de ani, care pare a fi avut o sănătate de fier, din moment ce în ultimii ani nu se prezentase deloc la medicul de familie.

Actual

mitingSindicatele din Prahova urmează exemplul colegilor din alte judeţe şi organizează acţiuni de protest împotriva deciziei guvernului de a-şi asuma răspunderea pe Codul Muncii. Peste 300 de membri ai celor mai mari confederaţii sindicale din judeţ sunt aşteptaţi mâine, începând cu ora 12:00, la pichetarea organizată în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti, unde îşi are sediul Prefectura Prahova. La aceeaşi oră şefii din prefectură vor depune coroane de flori la monumentul vânătorilor de la Gara de Sud, alături de o delegaţie a ambasadei Bulgariei la Bucureşti.
Actual

cornel_costeaDiana Severin, care a ocupat funcţia de director la vama Ploieşti înaintea lui Cornel Costea, a afirmat marţi că, în opinia sa, Costea, care se află în arest preventiv după ce a fost prins în flagrant luând şpagă este „o victimă a sistemului, dar şi a propriei personalităţi”.

„Când ocupi o astfel de funcţie trebuie să ştii ce ai voie să faci şi ce nu ai voie. În condiţiile în care constaţi că nu poţi face ceea ce ţi-ai propus, eu cred că trebuie să pleci”, a afirmat fosta directoare a vămii de la Ploieşti.

Diana Severin, de profesie avocat specializat în domeniul penal, a mai spus că, în opinia sa, Cornel Costea a fost „sincer” în declaraţiile pe care le-a susţinut în faţa anchetatorilor anticorupţie.

Fosta directoare a vămii Ploieşti din perioada mai 2009 – mai 2010 a adăugat că în urma venirii lui Cornel Costea la şefia vămii de la Ploieşti „foarte multe firme din judeţul Ilfov au venit să facă operaţiunile vamale la Ploieşti”.

Cornel Costea, care a condus vama Ploieşti în ultima jumătate de an, a fost ridicat în urmă cu o săptămână de către anchetatorii DNA care l-au prins în flagrant în timp ce lua mită 10 000 de lei. Costea a afirmat în faţa anchetatorilor că în ultimele trei luni a luat 90 000 de lei şpagă, dar că doar o treime din aceşti bani a rămas la el, restul fiind împărţit cu alţi vameşi şi cu „preşedintele S.B.” despre care toată lumea presupune că este şeful ANAF, Sorin Blejnar.

Actual

vamaVama de la Ploieştieste una dintre cele mai importante vămi din ţară, chiar dacă nu se află la graniţă. Importanţa biroului vamal din Prahova este dată de faptul că pe aici trec lunar cantităţi impresionante de petrol, în condiţiile în care în Prahova funcţionează trei rafinării. Asta nu i-a determinat însă pe guvernanţii de alaltăieri, de ieri sau de azi să ia măsuri pentru ca lucrurile în vamă să se deruleze aşa cum ar trebui.

Conform declaraţiilor fostei directoare a biroului vamal Ploieşti, Diana Severin, la vamă lucrează mai puţin de jumătate din câţi oameni ar trebui într-un astfel birou vamal. Mai puţin de jumătate din schema de personal care ar trebui ocupată la o astfel de vamă este efectiv ocupată. Diana Severin a afirmat astăzi că la vama Ploieşti lucrează aproximativ 40 de oameni, în condiţiile în care necesarul ar fi de o sută de angajaţi.

Şi asta nu e tot. Fosta directoare a vămii a povestit că în 2009, atunci când a preluat funcţia de conducere, echipajele mobile ale vămii opreau maşinile în trafic pentru control cu ajutorul unor rigle folosite de şcolari, înfăşurate în bandă adezivă reflectorizantă. Severin a catalogat această atitudine a şefilor din vămi faţă de lucrătorii vamali drept „sabotaj”.

Diana Severin a mai spus că în 2009, în doar şase luni, cât timp ea a fost director la vama din Prahova, în această vamă au avut loc 500 de controale, în condiţiile în care în tot anul 2008 în aceeaşi direcţie vamală s-au desfăşurat doar 70 de controale. În aceeaşi perioadă, la diversele instituţii ale statului au fost depuse 13 sesizări cu caracter penal, legate de ceea ce se petrece în vamă, în condiţiile în care cu un an înainte nimeni nu sesizase vreo ilegalitate în vama Ploieşti. Până acum, niciuna dintre instituţiile sesizate nu a anunţat public că ar fi finalizat vreo anchetă.

Actual

teo_standupJoi, 3 martie, începând cu ora 21, Viena Caffe din Ploieşti îl găzduieşte pe Claudiu Teohari, aka Teo, într-un spectacol unic de Stand Up Comedy. Dacă vrei să participi la spectacol, îţi poţi rezerva bilet la telefonul 0721.574.819. Pentru mai multe informaţii, contactează promoterul la adresa de mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Joomla SEF URLs by Artio