Actual

Actual

Polițiștii din Mizil au reușit să oprească, marți după-amiază, o mașină în care se aflau doi dâmbovițeni și fosta soție a unuia dintre ei, o tânără pe care bărbații ar fi luat-o pur și simplu de pe stradă.

Read more: Doi bărbați care au răpit o tânără de pe stradă, în Buzău, au fost prinși la Mizil
Actual

Autoritățile județene au actualizat rata infectărilor, pentru fiecare localitate din Prahova. Este prima situație de acest fel dată publicității după apariția, în Monitorul Oficial, a ordinul prin care au fost modificate criteriile în funcție de care se decide instituirea carantinei zonale (VEZI DETALII).

Read more: Una din șase localități din Prahova are o rată a infectărilor care impune autorităților să ia în...
Actual

Peste 100 de persoane din Prahova au fost confirmate cu SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore, după efectuarea a 521 de teste. În același interval, la nivelul județului au fost raportate 16 noi decese asociate Covid.

Read more: #coronavirus: Prahova a raportat 114 cazuri noi și 16 decese asociate Covid, în ultimele 24 de ore
Actual

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a anunțat marți, la Ploiești, mai multe propuneri menite, pe termen scurt, să reducă din efectele pe care criza sanitară le-a avut asupra sistemului de educație, iar pe termen lung să crească performanțele învățământului românesc.

Read more: Extinderea orelor remediale și prelungirea anului școlar, soluțiile de recuperare propuse de...
Actual

Prezent, marți, la Ploiești, pentru o conferință privind vaccinarea și testarea Covid în sistemul de învățământ, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, s-a arătat nemulțumit de faptul că a fost utilizat un număr foarte mic din cele peste 1,1 milioane de teste rapide distribuite în școli. Acesta a indicat, drept cause, lipsa personalului, respectiv reticența părinților în a-și da acordul pentru testarea copiilor, și a susținut utilizarea testelor de salivă (non-invazive), atât pentru persoanele care prezintă simptome, cât și pentru contacții direcți.

Read more: Ministrul Educației cere testare în școli, prin orice fel de mijloace relevante și omologate. DSP...
Actual

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției de Poliție nr. 4 Ploiești au efectuat, marţi dimineaţă, cinci percheziții la domiciliul unor persoane bănuite de furt și furt calificat. Descinderile au avut loc pe raza municipiului Ploiești.

Read more: Doi ploieşteni suspectaţi de furturi din maşini, aduşi la audieri în urma unor percheziţii
Actual

Autorităţile centrale au anunţat că persoanele care vor să se imunizeze cu serul produs de AstraZeneca vor putea face acest lucru "la liber", fără programare prealabilă în platforma informatică. Măsura se va aplica "în câteva zile".

"Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni", se arată pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

"Vom anunța începerea vaccinării fără programare în termen de câteva zile!", se mai arată în anunţul publicat pe pagina oficială a campaniei de vaccinare anti COVID.

Autorităţile le atrag atenţia doritorilor să verifice disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare, să aibă la ei, evident, documentul de identitate şi, foarte important, să se asigure că nu au simptome asociate COVID-19, precizând totodată şi că vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului.

Actual

Un individ înarmat cu un cuțit a fost imobilizat de echipajul de mascați al Poliției Locale Ploiești, în timp ce voia să intre în clădirea Primăriei Ploiești. Omul a fost oprit de polițistul local de serviciu, care a chemat echipajul de mascați de la Poliția Locală Ploiești. În timp ce agentul încerca să îl calmeze, individul aflat în stare de ebrietate și-a produs răni pe corp cu cuțitul.

Read more: Ultima oră: Un individ înarmat cu un cuțit a încercat să intre în primăria Ploiești. A fost scos...
Actual

Prefectura Prahova a anunțat, luni, confirmarea a 110 infectări noi în județ, dar și raportarea a șapte noi decese Covid. În același timp, numărul bolnavilor infectați, internați, este mai mare ca oricând.

Read more: #coronavirus: Șapte decese asociate Covid raportate în Prahova, în ultimele 24 de ore. Spitalele...
Joomla SEF URLs by Artio