Actual

Actual

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și reprezentanții sindicatelor, ai părinților și ai elevilor au ajuns, se pare, la un acord cu privire la modificările care trebuie aduse structurii anului școlar, pentru ca, în luna aprilie, elevii să nu mai fie chemați la școală. Majoritatea copiilor va beneficia de vacanță toată luna viitoare, în timp ce pentru elevii din clasele terminale vor fi organizate cursuri on-line.

Read more: Decizia finală a ministrului Educației, privind structura anului şcolar, examenele naționale și...
Actual

Cel puțin patru variante de modificare a structurii semestrului al doilea din actualul an școlar vor fi discutate, astăzi, de conducerea Ministerului Educației cu reprezentanții sindicatelor, ai elevilor și ai părinților. Ideea de bază este reducerea mobilității, în luna aprilie, ceea ce ar însemna vacanță de o lună pentru elevi sau cursuri on-line între cele două vacanțe de o săptămână deja cuprinse în calendar.

Read more: Două săptămâni de cursuri on-line, în aprilie, sau scurtarea semestrului al doilea, cele mai noi...
Actual

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că joi va avea o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor din învățământ, ai părinților și ai elevilor, pentru discutarea modificării structurii anului școlar. Acesta a enunțat, miercuri, o nouă variantă pentru recuperarea celor două săptămâni suplimentare de vacanță care vor fi acordate în aprilie.

Read more: Cursuri în zilele de sâmbătă și prelungirea semestrului al doilea până pe 25 iunie, o nouă...
Actual

S-a finalizat concursul de selecţie pentru ocuparea postului de manager la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. Conform informaţiilor oficiale, un singur candidat a rămas înscris în cursă şi a participat la cele două etape de evaluare, fiind declarat admis cu o medie de 9,89.

Read more: Managerul Spitalului Judeţean Ploieşti, Bogdan Nica, reconfirmat la concurs, cu un proiect de...
Actual

Un șofer aflat la bordul unui Mercedes C Klasse îl șicanează pe un alt conducător auto, flutură o legitimație pe fereastra mașinii, după care îi urlă conducătorului din mașina dotată cu cameră de filmare că este polițist.

Prima parte a filmării video:

<iframe width="560" height="315" src="/

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

În a doua înregistrare, se observă cum individul demarează brusc, cu stopurile mașinii imitând stroboscoapele de poliție și aproape lovește un trecător pe trecerea de pietoni. Filmarea ne-a fost pusă la dispoziție de către un cititor aflat la bordul mașinii șicanate în trafic. Incidentul a avut loc în data de 15 martie 2021. Ploieșteanul care reclamă incidentul nu își poate explica ce anume l-a deranjat pe conducătorul auto din Mercedes, omul dând asigurări că a condus prudent, fără să încalce nici o regulă de circulație. În orice situație, comportamentul surprins de camera video este inacceptabil și reprezintă un pericol la adresa siguranței pietonilor și a șoferilor din trafic. Filmările au fost trimise și către reprezentanții autorităților. După cercetări, așteptăm să ni se comunice măsurile luate.

A doua parte a înregistrării:

<iframe width="560" height="315" src="/

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Actual

Perioada în care puteam circula cu un autovehicul înmatriculat provizoriu (cu numere roșii) nu putea depăși 90 de zile, dar situația s-a schimbat de când România a trecut la starea de urgență. Noile reglementări au fost menținute și pe durata stării de alertă, însă chiar și acum, după un an de la intrarea lor în vigoare, mulți încă nu au aflat de ele.

Read more: ICars: Șeful DRPCIV Prahova lămurește cât putem circula cu ”numerele roșii” (autorizația...
Actual

Reprezentanții ai Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere și ai Consitrans (societatea care se va ocupa de actualizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic al Autostrăzii București - Brașov, tronson Comarnic – Brașov -> VEZI DETALII) s-au întâlnit marți, la Sinaia, cu primarii de pe Valea Prahovei, pentru o discuție cu privire la constrângerile din teren, în legătură cu acest important obiectiv de infrastructură.

Read more: Întâlnire de lucru, la Sinaia, cu privire la actualizarea documentației pentru Comarnic – Brașov....
Actual

O problemă uriașă se conturează pentru zeci de mii de familii din România care au copii mici. Vacanța din aprilie, prelungită peste noapte cu două săptămâni, îi provoacă să găsească de urgență o soluție, în condițiile în care concediul plătit acordat până acum, la suspendarea cursurilor, nu este o opțiune în momentul de față.

Read more: Cine are grijă de copii, în aprilie? Concediul plătit pentru părinți, valabil doar la suspendarea...
Actual

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că săptămânile suplimentare de vacanță acordate în luna aprilie vor fi luate, de fapt, din vacanța de vară, care va începe cu două săptămâni mai târziu decât era prevăzut în calendar, adică abia pe 2 iulie.

Read more: ANUNȚ OFICIAL! Vacanța de vară va începe abia pe 2 iulie
Joomla SEF URLs by Artio