Până acum organizată la Palatul Administrativ sau Sala Sporturilor "Olimpia" din Ploieşti, procedura de centralizare a buletinelor de vot după alegerile parlamentare din acest an se va desfăşura, pentru prima dată în istoria recentă, la Universitatea Petrol-Gaze. Măsura, propusă de Biroul Electoral Judeţean, e luată din cauza regulilor impuse pe fondul pandemiei.

 

La alegerile locale, sacii aduşi de la secţii, conţinând buletinele de vot folosite, plus cele rămase, ştampilele şi toate celelalte materiale, au fost centralizate la Sala Sporturilor "Olimpia". Pentru că acum restricţiile sunt mult mai severe decât în vară, autorităţile au ajuns la conclizia că Sala Sporturilor poate găzdui simultan un număr limitat de persoane. Asta pentru că vorbim de o singură încăpere, iar numărul persoanelor aflate la interior e limitat, ceea ce înseamnă că restul ar fi trebuit să aştepte afară până la vine rândul. Este, desigur, un paradox, pentru că sala are o capacitate de peste 2.000 de locuri în tribune. Ca să nu se creeze aglomeraţie şi, evident, nici să nu fie ţinuţi oamenii pe afară prea mult timp, autorităţile analizează varianta ca la alegerile parlamentare aşteptate să aibă loc pe 6 decembrie toată această procedură de centralizare să se deruleze la UPG, unde pot fi puse la dispoziţie mai multe spaţii.

Până să se apeleze la Sala "Olimpia" şi, mai nou, Universitatea Petrol-Gaze, oamenii care veneau cu sacii de la cele peste 600 de secţii de votare din judeţ erau nevoiţi să stea cu orele în faţa Palatului Administrativ, de multe ori ajungând să-şi petreacă noaptea în frig.

(Sursa foto: arhivă)

Joomla SEF URLs by Artio