Noul director interimar de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Bogdan Nica, a anunţat că mai bine de 20 de cadre medicale sunt indisponibile, din cauza noului coronavirus, ceea ce agravează problemele de personal existente dinainte de criza sanitară. Ca să facă faţă, până când medicii vor reveni din convalescenţă, unitatea a primit, prin detaşare nouă rezidenţi.

 

Anunţul a fost făcut de Bogdan Nica în timpul unei conferinţe de presă organizate alături de Iulian Dumitrescu, noul preşedinte al Consiliului Judeţean. Cei doi au discutat despre problemele din Judeţean, despre bugete şi lucrări, dar şi despre neregulile găsite. "În fiecare zi din păcate ne «pică» medici, se îmbolnăvesc de COVID. Sunt unii angajaţi care s-au vindecat dar încă sunt în convalescenţă, în total peste 20 de medici sunt ori în concediu medical, ori acum descoperiţi. Dar cifra se modifică", a explicat Bogdan Nica. "Pot să vă spun că domnul doctor Arafat a semnat, timp de 30 de zile am nouă medici rezidenţi detaşaţi. Deci TIR-ul (n.r. unitatea mobilă de terapie intensivă COVID) e asigurat. Mai departe, trebuie să identificăm alţi oameni, pentru că de acei rezidenţi e nevoie şi la Timişoara, pentru că a «bubuit» şi acolo. O să mai apelăm la alţii din Bucureşti, îi rotim şi tot aşa, plus că între timp se mai fac bine anesteziştii şi urgentiştii noştri şi completăm echipa", a mai explicat managerul interimar al Spitalului Judeţean din Ploieşti.

Pe acelaşi subiect: 

"Lipsa de personal este cronică. Spitalul are peste 300 de posturi neocupate, din varii motive. Pe lângă oameni care au plecat, au fost şi oameni care nu s-au dorit angajaţi, asta am înţeles şi eu. Cea mai mare problemă este cu anesteziştii de care am mare nevoie pentru cele trei secţii, respectiv unitatea mobilă, care funcţionează practic ca o minisecţie, secţia COVID cu 18 paturi şi mai sunt peste 20 de oameni în terapia non-COVID. Deci acolo e o foarte mare problemă, pentru că sunt oameni bolnavi, am avut oameni care au plecat şi a trebuit să susţinem cu aceşti medici rezidenţi. A doua mare problemă e cu medicii infecţionişti. Şi a treia, care a apărut de curând, este problema medicilor din Unitatea de Primiri Urgenţe. La momentul de faţă sunt trei medici care sunt bolnavi. În UPU acum sunt asigurate trei linii de gardă, dar fac oamenii gărzi din două în două zile. Şi n-o să reziste. A fost o situaţie la laboratorul de la UPU care face teste COVID, au fost trei persoane, o zi de serviciu de zi, o zi de noapte, o zi liber şi tot aşa. Ei fac chestia asta din vară", a mai declarat Bogdan Nica.

Joomla SEF URLs by Artio