Evenimentele private nu mai pot fi organizate în nicio localitate și în niciun fel de condiții, pentru prevenirea infectărilor cu Covid-19. Noua restricție a fost propusă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în hotărârea referitoare la prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

 

"Se propune interzicerea organizării de evenimente private (nunți, botezuri, mese  festive etc.) atât în spații deschise cât și închise (saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente etc.)" prevede hotărârea CNSU privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Măsura este valabilă în toate localitățile, indiferent de rata de infectare. Potrivit dr. Raed Arafat, coordonatorul DSU și secretar de stat în MAI, aceasta va rămâne în vigoare până la scăderea numărului de noi infectări cu coronavirus. Arafat nu a indicat, însă, un prag de îmbolnăviri la care ar putea fi ridicată restricția.

 

Foto ilustrație: wydaily.com

Joomla SEF URLs by Artio