O acțiune de amploare a Poliției la nivel național a vizat, ieri, peste 300 de stații CFR, obiectivul fiind prevenirea și combaterea faptelor ilegale în stațiile de cale ferată și în apropierea acestora.

 

Polițiștii au legitimat aproape 4.000 de persoane și au aplicat peste 2.600 de sancțiuni contravenționale în cadrul acțiunii "Clean stations".

"Timp de 4 ore, peste 1.400 de polițiști de la transporturi, rutieră și ordine publică au desfășurat controale în 324 de gări. Polițiștii au constatat 17 infracţiuni și au depistat 13 persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni. De asemenea, polițiștii au aplicat 2.607 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 644.619 lei și au confiscat bunuri în valoare de 2.029 de lei. Totodată, polițiștii au depistat 3 persoane urmărite, o persoană cu interdicții, un migrant cu ședere ilegală, 46 de cerșetori, 11 minori lipsiți de supraveghere și 6 bolnavi psihic. În zona adiacentă stațiilor de cale ferată, polițiștii au controlat 2.733 de vehicule și au aplicat 1.319 sancțiuni la regimul rutier. Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 65 de permise de conducere și au retras 42 de certificate de înmatriculare", se arată în bilanțul prezentat de IGPR.

În Prahova, polițiștii au acționat în stațiile CFR din Ploiești Vest, Ploiești Sud, Mizil, Câmpina și Sinaia, precum și în zonele adiacente ale acestora, pentru depistarea călătorilor frauduloși, prevenirea furturilor, depistarea persoanelor fără adăpost, prevenirea actelor de cerșetorie și comerț ambulant, precum și descurajarea oricăror fapte ilegale. "În urma activităților desfășurate au fost legitimate 111 persoane, au fost controlate 10 bagaje și verificate 45 de autovehicule. Polițiștii au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea Legii Taximetriei, Hotărârii de Guvern privind transporturile feroviare, Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, Ordonanței de Guvern privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, precum și pentru alte abateri la regimul rutier. Valoarea sancțiunilor aplicate se ridică la peste 6200 de lei", a anunțat IJP Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio