Paul Radu, co-fondator Rise Project, a câștigat un premiu de 1,5 milioane de dolari în domeniul antreprenoriatului social, anunță paginademedia.ro.

 

Radu, care este și co-fondatorul organizațiilor Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) şi Ashoka Fellow, este primul român care câștigă Premiul Skoll pentru Antreprenoriat Social. Titlul este acordat un grup de antreprenori sociali ale căror inovații au avut deja un impact semnificativ și dovedit asupra unora dintre cele mai presante probleme ale lumii.

Organizația fondată de Paul Radu, prin investigațiile de presă pe care le-a publicat, a scos la iveală crime şi fapte de corupție, care încurajează şi permite publicului larg să tragă la răspundere pe cei care se află în poziţii de putere.

Premiul include o finanțare, pentru dezvoltare organizațională, pentru următorii trei ani. OCCRP este prima organizație media premiată în istoria de 21 de ani a Premiului Skoll.

Organized Crime and Corruption Reporting Project este o rețea globală de jurnalişti de investigaţie, cu peste 46 de membri din întreaga lume (majoritatea instituţii media mici şi nonprofit).

„Întrucât lumea luptă împotriva unei pandemii globale vicioase, este mai important ca niciodată ca cetățenii din întreaga lume să înţelegă cum liderii corupți și rețelele criminale profită de ei. De asemenea, trebuie să ne pregătim deja pentru toate acţiunile post-coronavirus care vor invita la fapte de corupţie”, a spus jurnalistul Paul Radu.

Citiți mai multe detalii pe paginademedia.ro.

Foto: putereaacincea.ro

Joomla SEF URLs by Artio