Metalul, sticla, hârtia, cartonul și plasticul trebuie colectate selectiv, distinct de gunoiul menajer, în punctele special amplasate, în acest scop, în Ploiești. Însă nu orice deșeu din materialele amintite își are locul în containerele pentru colectare selectivă.

 

Recipientul galben este destinat colectării deșeurilor din plastic. Acestea includ bidoane și cutii din plastic, folie de plastic, pungi din plastic, ambalaje de protecție din plastic, jucării de plastic, doze de băuturi, cutii de conserve, tacâmuri de bucătărie, recomandarea fiind ca, acolo unde este posibil, acestea să fie presate astfel încât să ocupe cât mai puțin spațiu.

Pe de altă parte, țineți cont că în containerul galben NU trebuie depozitate: produse combinate din metal și plastic, polistiren din construcții, cutii/bidoane cu resturi de vopsea, diluanți sau alte substanțe chimice periculoase, deșeuri medicale (de exemplu seringi folosite) ș.a.

Hârtia și cartonul se colectează în recipientul albastru, de preferat după împăturire. În container pot fi depuse reviste, ziare, maculatură, plicuri, cutii, fotografii, cartoane de ouă, cutii de pizza, cutii de carton de băuturi (tetrapack) etc. Atenție, toate acestea trebuie să fie uscate! De asemenea, în containerul albastru nu pot fi aruncate ambalaje din hârtie și carton ce conțin reziduuri de mâncare, dar nici hârtia de ambalat lucioasă.

Sticla se colectează în recipientul verde, însă ambalajele pot fi aruncate doar curate, deci nu înainte de a fi clătite. În containerul verde pot ajunge ambalaje din sticlă și borcane (fără capac), geamuri, damigene, ambalaje din sticlă de la produse cosmetice, dar NICIODATĂ oglinzi, produse din porțelan, ceramică, cristal/vase rezistente la căldură.

Joomla SEF URLs by Artio