Prahova este oficial, de duminică, în rândul județelor în care se aplică scenariul roșu. După ce în ultimele 24 de ore au fost raportate 749 de cazuri noi, rata infectărilor a ajuns la 3,24.

 

Numărul mare de cazuri oi, un nou record la nivel de județ, este explicat de DSP Prahova prin faptul că "în aplicația de colectare a datelor Corona-Forms, gestionată de Ministerul Sănătății și STS, au fost introduse de către utilizatorii din DSP Prahova cazurile pozitive din județ, în baza rezultatelor transmise, conform legislației, de  către laboratoarele care au lucrat probe PCR de la persoanele testate. Aplicația a fost îmbunătățită și, din 1 noiembrie, potrivit Ordinului Ministrului Sănătăţii pentru aprobarea fluxului informaţional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecţia cu virusul SARS-CoV-2, fiecare laborator care realizează teste a început procedura de introducere în sistemul informatic a rezultatelor obţinute, fiind posibilă generarea rapoartelor la nivel judeţean.

Aplicația este în procedură de actualizare și, în momentul actual, se introduc rezultate de catre laboratoare, concomitent cu introducerea rezultatelor de către DSP. Direcția trebuie să aloce județului Prahova datele introduse de laboratoarele care au raportat cazurile în platforma. Conform informațiilor Grupului de Comunicare Strategică, toate cazurile nealocate vor fi repartizate în zilele următoare pe județe.

Astfel, numărul mare de cazuri raportate în ultimile zile este generat de însumarea rezultatelor introduse în platformă de laboratoare și alocate județului Prahova, începând cu data funcționării noii aplicații."

Teoretic, la acest moment, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență ar fi trebuit să decidă organizarea de cursuri exclusiv on-line, pentru toți elevii și preșcolarii din județ, dar și suspendarea unor activități economice.

Cum prima măsură intră deja în vigoare de luni, 9 noiembrie, la nivel național (VEZI DETALII), rămâne numai ca, dacă această incidență se va menține peste 3, CSJU să decidă numai cu privire la activitatea localurilor.

Joomla SEF URLs by Artio