Ministerul Educației pregătește calendarul simulării examenelor naționale din anul școlar 2019 -2020. Deocamdată, sunt dezbateri pe acest subiect, dar oficialii instituției anunță deja că vor exista elemente de noutate.

 

În anul școlar 2019 - 2020, simularea pentru clasa a VII-a va avea loc în luna mai și va fi reglementată separat, după ce vor fi publicate programele de examen și noi modele de subiecte, având în vedere că acești elevi au studiat după alte programe decât cei de clasa a VIII-a. Ministerul Educației a precizat că această propunere a fost susținută în unanimitate de către toți membrii Comisiei de Dialog Social.

"Cel de-al doilea element de noutate este acela că în luna mai, fiecare inspectorat școlar poate organiza o nouă simulare cu subiecte unice, elaborate la nivel județean. Tot atunci, în conformitate cu art. 7, alin. (1) și alin. (2) din proiectul de ordin de ministru privind organizarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat în anul școlar 2019-2020 și pentru aprobarea calendarului acestora, poate fi organizată și simularea examenului de Bacalaureat pentru clasa a XI-a", se mai arată în informarea transmisă de Ministerul Educației.

Calendarul va fi aprobat prin ordin de ministru.

Joomla SEF URLs by Artio