Polițiștii din Buzău au organizat două percheziții, în Prahova și iași, într-un dosar de înșelăciune care vizează activitatea unei tinere ce s-a dat drept “ghicitoare” în fața a zeci de persoane. Ea a reușit să-și convingă clienții că, prin ritualuri oculte, îi poate ajuta să-și rezolve problemele personale. În fapt, nu a făcut decât să-i lase fără sume importante de bani.

Perchezițiile au fost derulate joi, de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău și Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sprijiniți de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale din ambele județe. Acțiunea a vizat imobile din Iași și Prahova, utilizate de tânăra bănuită de înșelăciune, a anunțat, astăzi, IJP Buzău.

„Polițiștii au stabilit că bănuita este o tânără în vârstă de 27 de ani, din Prahova.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2021, ar fi înșelat peste 20 de persoane cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, din România, dar și din afara țării, sub pretextul unor ritualuri oculte («ghicit»), practici care ar fi putut duce la rezolvarea problemelor personale ale păgubiților.

Prejudiciul estimat la această dată este de 50.000 de lei”, a mai transmis sursa citat.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale continuă cercetările, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a femeii.

Foto ilustrație

               

Joomla SEF URLs by Artio