Un operator, angajat al rafinăriei Petrotel-Lukoil din Ploiești, a fost confirmat ca infectat cu coronavirus. Tânărul nu ar fi prezentat simptome o vreme, aşa că a continuat să vină la muncă. Reprezentanţii companiei petroliere au precizat că, după apariţia primelor semnale, au decis ca toţi colegii cu care operatorul intrase în contact, vreo 60 la număr, să rămână în autoizalare la domiciliu.

 

Tânărul ar fi luat virusul de la mama sa. Nu se știe, deocamdată, dacă femeia călătorise recent în străinătate sau doar intrase în contact cu o altă persoană infectată, întoarsă recent în ţară. Cert este că nici angajatul Lukoil, nici mama acestuia nu au prezentat simptomele specifice contactării virusului, prin urmare bărbatul a continuat să meargă la serviciu, mai multe zile la rând. Abia când acesta a dat primele semne de boală, tânărul a fost testat pentru COVID-19, relatează surse apropiate cazului.

Reprezentanţii companiei spun că, încă de la debutul crizei, au redus numărul de angajaţi aflaţi în incinta rafinăriei şi au încurajat munca de acasă, iar acum au adoptat un nou set de măsuri.

„Angajatul este tânăr, a luat virusul de la mama lui. Amândoi sunt domiciliați, în Ilfov. Cazul este izolat la domicilu, iar operatorii cu care a intrat în contact sunt de asemenea la domiciliu. Menționăm că, în urmă cu 2 saptamani, comitetul de criză al rafinariei a dispus ca doar minim de personal să lucreze în rafinarie, restul angajaților lucrând on-line de acasă. S-au luat toate măsurile stricte, necesare funcționării în siguranță a rafinariei Petrotel-Lukoil”, aprecizat, pentru ziarulincomod.ro, Dana Dănulescu, purtătorul de cuvânt al Petrotel-Lukoil.

Joomla SEF URLs by Artio