Probabil pe modelul "am găsit maşini de scris, droguri şi valută", nişte băieţi cu foarte multă imaginaţie au găsit cazuri de COVID-19 la secţiile de votare. Poliţia Prahova a deschis un dosar penal, după ce mai mulţi alegători au primit SMS-uri în care erau îndemnaţi să nu vină la vot. Mesajele false erau redactate astfel încât să semene celor trimise prin aplicaţia oficială Ro-Alert.

 

Fapta este încadrată ca "împiedicarea exercitării drepturilor electorale" şi constituie infracţiune, a anunţat Poliţia Prahova, care a explicat şi că mesajele au fost transmise în mai multe localităţi rurale din judeţ, fără a da exemple.

"La nivelul mai multor comune din județul Prahova a fost recepționat un mesaj de avetizare similar Ro-Alert prin intermediul căruia cetățenii ar fi fost anunțați că la nivelul anumitor secții de votare există suspiciuni de infectare cu virusul COVID -19. Precizăm că aceste mesaje nu au fost remise de vreo instituție publică, ci de persoane fizice rău intenționate, care doresc să inducă în eroare alegătorii. Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit privind săvârșirea infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale", a transmis Poliţia Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio