Ministerul Sănătății a anunțat, acum aproape două săptămâni, că a achiziționat dozele de vaccin antigripal pentru imunizarea persoanelor la risc, în sezonul 2019 - 2020. Acum iese la iveală, însă, că produsul, cumpărat prin licitație și ales datorită prețului mic, nu este recomandat pentru copiii sub 3 ani, care ar fi trebuit să beneficieze de vaccinare gratuită.

 

Oficialii din MS anunțaseră că au cumpărat 1,5 milioane de doze pentru acest sezon, cu 200.000 mai multe decât în toamna anului trecut. "Ca în fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi și vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerul Sănătății şi recomandărilor OMS şi ECDC", au mai transmis aceștia.

Programul naţional de imunizare gratuită cuprinde şi copiii de la 6 luni până la 5 ani, însă, vaccinul ales de autorităţi, prin licitaţie, nu este recomandat copiilor sub 3 ani, anunță Știrile Pro TV.

Gripa a ucis 199 de persoane în sezonul 2018 - 2019.

Foto: captură Știrile Pro TV

Joomla SEF URLs by Artio