Prahova se află sub atenţionare meteo de fenomene extreme, iar ploaia puternică a cauzat probleme grave, vineri după-amiază, în mai multe zone ale judeţului. În Lapoş, 30 de persoane au fost evacuate din case. Tot în estul judeţului, mai multe drumuri sunt blocate de aluviuni.

ISU Prahova a anunţat vineri, în jurul orei 16.30, că s-a luat decizia ca 30 de persoane din satul Lăpoşel să fie evacuate din case, din cauza unei viituri. Sunt în pericol cel puţin şapte locuinţe, cu tot cu anexe gospodăreşti, culturi agricole şi autoturismele localnicilor. Din cauza aluviunilor, un drum de acces din comuna Lapoş este blocat complet, salvatorii fiind nevoiţi să facă un ocol prin Urlaţi, au mai anunţat astăzi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. "În comuna Lapoş a avut loc o viitură, drumul este blocat și echipajele noastre nu pot ajunge. Din primele informaţii, au fost luate de apă 7 locuințe, garajuri și autoturisme. 30 de persoane au foat evacuate", a transmis ISU Prahova.

Pe acelaşi subiect: 

Poliţia Prahova a transmis, la aceeaşi oră, o informare despre starea drumurilor din judeţ, anunţând că sunt probleme severe pe mai multe şosele. Astfel, conform informării transmise de IPJ, DC 235, în comuna Lapoș, sat Lăpoșel, este închis momentan circulaţiei, din cauza unei viituri. De asemenea, pe Drumul Judeţean 102R  este apă pe carosabil pe o distanţă de 2-3 kilometri, dinspre Călugăreni spre Mizil, aşa că se circulă îngreunat.

Mai multe detalii aici: 

Sunt probleme mari şi pe Drumul Naţional 1B. Pe raza comunelor Albeşti şi Valea Călugărească se circulă foarte greu, este ploaie torenţială şi au ajuns aluviuni pe carosabil, pe un tronson de circa 20 de kilometri.

(Foto: arhivă)

Joomla SEF URLs by Artio