Acțiune de amploare, joi, în tot județul Prahova. Peste 400 de polițiști, jandarmi și lucrători MApN u organizat 87 de filtre și au dat amenzi pe bandă rulantă.

 

Scopul acțiunii a fost verificarea modului în care sunt respectate restricțiile impuse de ordonanțele militare, dar și prevenirea și combaterea infracționalității.

"În cadrul unei acțiuni cu efective mărite, desfășurată pe raza întregului județ, în intervalul orar 12:30-13:30, peste 400 de polițiști, jandarmi, lucrători M.Ap.N și polițiști locali, organizați în 87 de filtre, au legitimat peste 2600 de persoane și au controlat 1555 de autovehicule. Cu această ocazie, au fost depistate peste 300 de persoane care nu au respectat prevederile Ordonanțelor Militare, fiind aplicate 389 de sancțiuni, dintre care 333 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, valoarea totală depășind 182.000 de lei", au precizat reprezentanții IJP Prahova.

De acum au fost majorate limitele amenzilor aplicate pentru nerespectarea restricțiilor impuse prin ordonanțele militare, la 2000 – 20.000 lei pentru persoane fizice și 10.000 – 70.000 lei pentru persoane juridice.

Totodată, în funcție de natura și gravitatea faptei, se pot aplica și una sau mai multe dintre următoarele sancțiuni contravenționale complementare, prevăzute în ordonanțele militare:

a) confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;

b) interzicerea accesului prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;

c) suspendarea temporară a activității;

d) desființarea unor lucrări;

e) refacerea unor amenajări.

Joomla SEF URLs by Artio