În prima săptămână din octombrie, Poliția Locală a dat zeci de amenzi, în municipiu, atât pentru căruțașii prinși cu atelajele pe drumurile publice pe care aveau accesul interzis, dar mai ales în cazul cetățenilor prinși aruncând la întâmplare deșeuri menajere, deșeuri voluminoase sau că nu aveau contract cu firma de salubritate.

 

Poliția Locală Ploiești a anunțat, într-o informare transmisă luni, că "de la începutul lunii octombrie 2019 și până în prezent, polițiștii locali au confiscat patru atelaje hipo, depistate pe străzile Elena Doamna, Apelor și Podul Înalt, proprietarii căruțelor încălcând astfel prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 432/2018 privind interzicerea accesului și deplasării căruțelor și vehiculelor trase sau împinse cu mâna care circulă ilegal în municipiul Ploiești. Totodată, aceștia au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 2.250 lei".

Pe de altă parte, pentru abandonarea deșeurilor menajere și a materialelor rezultate din construcții, a  resturilor vegetale, electrocasnicelor și a mobilierului scos din uz pe domeniul public, pentru depozitarea deșeurilor pe platformele gospodărești în afara recipienților, precum și pentru nedeținerea contractelor încheiate cu firma de salubritate autorizată din municipiu, au fost aplicate în total 29 sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.500 lei, au mai precizat reprezentanții PLP.

Sancțiunile contravenționale au fost aplicate în timpul acțiunilor specifice de patrulare și monitorizare, dar și ca urmare a sesizărilor venite din partea cetățenilor, se menționează în informarea Poliției Locale Ploiești.

Foto arhivă

Joomla SEF URLs by Artio