Ultimele vești pe anul 2018, de la Guvern, sunt legate de autostrada Ploiești - Comarnic - Brașov, probabil cel mai așteptat proiect de infrastructură din România. Premierul a anunțat termenul "realist" până la care ar putea fi finalizată.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, duminică seară, că autostrada Ploieşti - Comarnic - Braşov ar putea fi finalizată în 2024. "Aş putea să dau un termen, nu aş vrea nici să fiu foarte optimistă, vreau să fiu realistă, dacă în ianuarie desemnăm câştigătorul, patru ani sunt alocaţi pentru construcţia autostrăzii, deci să spun, nu patru ani, să spunem în 2024, dau cinci ani, dar eu sper să fie mai repede", a afirmat premierul citat de Agerpres, într-un interviu difuzat de o televiziune de știri.

Potrivit prim-ministrului Viorica Dăncilă, "în cazul autostrăzii Ploieşti - Comarnic - Braşov avem cinci firme mari care şi-au arătat interesul şi sperăm să desemnăm câştigătorul în cursul lunii ianuarie. Cred în această lege a parteneriatului public-privat, este o lege care pentru prima dată introduce garanţia de la stat, ceea ce dă mai multă încredere celor care vor să se implice în acest parteneriat public - privat. În altă ordine de idei, sunt firme mari, sunt firme care şi-au arătat interesul şi eu cred că de data aceasta, pornind de la această lege, pornind de la oportunităţile pe care le avem, pornind de la încrederea în Guvernul României, pentru că trebuie să existe şi încredere în guvern, eu cred că vom face acest lucru".

Dăncilă a explicat și de ce Guvernul nu a continuat discuția cu Banca Mondială, pentru construirea acestei autostrăzi. Premierul a spus că, în această formulă, autostrada ar fi fost gata în 2030 - 2035, iar "românii nu mai au răbdare şi este o nerăbdare justificată".

Autostrada Ploiești - Comarnic - Brașov este un proiect așteptat inclusiv de investitorii din Prahova și județele vecine, deoarece șoseaua va asigura legătura cu Transilvania și, mai departe, cu vestul Europei.

În Ploiești și în împrejurimi sunt numeroase companii care se bazează pe această investiție. Printre acestea nu numără și Ploiesti West Park, cel mai mare parc de business privat din sud-estul Europei, care adună 50 de companii multinaționale importante, însemnând mii de locuri de muncă.

Joomla SEF URLs by Artio