Conducerea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Deşeurilor Prahova a anunţat, marţi, începerea demersurilor pentru rezilierea contractului cu Rosal, operatorul care ridică deşeurilor din 36 de localităţi din judeţ, inclusiv Ploieşti. În ciuda reclamaţiilor privind calitatea serviciilor, decizia de reziliere a fost luată după ce operatorul a înregistrat întârzieri la plata redevenţei pentru bunurile pe care le-a primit în gestiune. Autorităţile prahovene explică acum că Rosal va rămâne în continuare în aceste localităţi, timp de 60-90 de zile, până la găsirea unei noi firme de salubritate.

 

Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova şi al ADI Deşeuri, spune că operatorul n-a mai plătit suma de aproximativ 300.000 de lei pe lună de la finalul anului trecut. El a explicat că acordul urmează să fie reziliat unilateral, în aproximativ o săptămână, dar că operatorul va mai rămâne să presteze activităţi în judeţ, timp de cel puţin 60 de zile. În acest interval, ADI urmează să deruleze o procedură simplificată, pentru găsirea unui nou operator, care va avea un contract pe perioadă determinată, până la finalizarea unei noi licitaţii.

"Am analizat foarte bine situaţia zonei din acest contract pe care îl avem în derulare, am analizat faptul că operatorul oricum are mari probleme privind ridicarea deşeurilor. Noi, în contractul pe care îl avem cu operatorul, avem o clauză foarte bine stipulată şi argumentată, faptul că neplata redevenţei duce la reziliere. Această redevenţă nu a mai fost plătită de foarte mult timp, de la finalul anului trecut. Avem motivele necesare pentru a rupe contractul. Este un cumul de factori, ce-i drept, dar această clauză ne permite rezilierea de îndată, nemaifiind nevoie să aşteptăm hotărâri ale consiliilor locale din toate localităţile. Am analizat foarte bine temeiul legal, avocatul concepe în acest moment scrisoarea, cred că într-o săptămână contractul va fi reziliat şi vom purcede la stabilirea unei proceduri simplificate de achiziţie, prin cerere de oferte pe SEAP, pentru găsirea unui nou operator", a declarat, astăzi, Bogdan Toader.

Autorităţile prahovene anunţă că Rosal nu va mai avea voie să participe la cererea de oferte care urmează să fie derulată pentru găsirea unui nou operator, însă nu există niciun obstacol pentru participarea la viitoarea licitaţie, în contextul în care, oficial, contractul se reziliază pentru neplata redevenţei, nu pentru probleme în prestarea serviciilor.

Joomla SEF URLs by Artio